Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak matki mogą palić papierosy ?

Polecane posty

Gość gość

Jak wy możecie palić papierosy i taki zły przykład dawać własnemu dziecku ? Juz nie mowic o tym ze na wlasnie życzenie fundujecie sobie raka.

Gość gość
Sobie niech funduja, ale dziecku???

Gość gość
tez nie rozumiem jak mozna palić papierosy ...ten smród blee

Gość gość
Kiedyś palilam i to dużo, jak dowiedzialam sie ze jestem w ciąży to przestalam. Nie palilam do kiedy synek mial 11 mies, a jak skonczylam karmić to jakoś, sama nie wiem kiedy, wrocilam do palenia. Potem bylo drugie dziecko, znów od razu rzucilam i dopiero wtedy zrozumialam jak czlowiek smierdzi, jak cuchna ubrania, jaki jest zapach z ust :( maz nie rzucil wiec mialam to na co dzien. Dostawalam odruchu wymiotnego jak mój mąż mnie calowal a chwile wcześniej skonczyl palić. Pomyslalam ze moje dziecko ma tak na co dzien z nami i zrobilo mi sie go zal. Dopiero wtedy postanowilam ze nigdy nie będę palic. I nie wrocilam do fajek. I juz nie wrócę. Trzeba faktycznie chciec i mieć powod. A jak ktoś pali mając dzieci to albo o tym nie myśli albo jest mega egoista! Bo przytulanie sie do plpielniczki to nic milego

Gość gość
Tak samo jak ojcowie ;)

Gość gość
12:23,dokładnie jest tak jak piszesz.Palacz śmierdzi okropnie ale sam tego nie czuje.Kiedys był tu taki temat o paleniu i pisałam o tym smrodzie to myślałam,że palaczki mnie zjedzą:O one nie śmierdzą bo przeciez by czuły albo palą mentolowe a one nie śmierdzą tak jak zwykłe i ,że mi doopa śmierdzi :O

Najbardziej irytuje mnie w ludziach to, że narzekają, że pieniędzy nie mają np. na kolonie dla dzieci - ale po paczce fajek dziennie obowiązkowo mamusia z tatusiem wypalają.... W skali roku robi się niezła kwota.

Gość gość
Bo to egoistki ktore mysla tylko o własnej d***e . Poźniej jak jedna z druga ma raka to wielki lamet w szpitalu ze dzieci zostaną sierotami .

Gość gość
ooooo" zwolenniczka konkubinatu" to jest temat specjalnie dla ciebie:) ty palisz papierosa za papierosem do tego jeszcze jaralaś w ciaży a teraz wielkie bole ze dzieciak opóźniony.

Gość gość
Ja przeszłam na elektroniczne, i potwierdzam- palacz nie czuje jak śmierdzi. Po jakimś czasie wrócił mi węch i teraz po prostu mnie odrzuca, najgorzej jest właśnie już po papierosie, jak ktoś zgasi peta na przystanku i wsiądzie do zatłoczonego autobusu to mnie skręca... śmierdzą ręce, ubrania, oddech i bardzo niewiele pomagają kosmetyki, perfumy, mycie rąk, gumy do żucia... tyle że nijak nie idzie przekonać kogoś kto sam od siebie tego zapachu nie czuje. No i dla mnie też argument finansowy był ważny, przecież teraz, przy paczce dziennie, to jest 390 zł. miesięcznie, jak dwie osoby palą- dwa razy tyle, nie mówiąc o tym że często, zwłaszcza mężczyźni, palą więcej... mnie by to wykończyło również finansowo, szkoda by mi było tyle dosłownie z dymem przepuścić.

Gość gość
mogą znam takie dwa przypadki :o

Gość gość
No od palących śmierdzi tylko oni tego NIESTETY nie czuja .

"No i dla mnie też argument finansowy był ważny, przecież teraz, przy paczce dziennie, to jest 390 zł. miesięcznie, jak dwie osoby palą- dwa razy tyle, nie mówiąc o tym że często, zwłaszcza mężczyźni, palą więcej... mnie by to wykończyło również finansowo, szkoda by mi było tyle dosłownie z dymem przepuścić." x Dokładnie. O tym napisałam. W tegoroczne wakacje Syn mój wyjeżdżał i na obóz sportowy i na kolonie. Jedna z moich sąsiadek zaczepiła mnie - wypytując ile takie przyjemności kosztują. Sąsiadka ma 2 dzieci. Oboje z mężem pracują. Stwiedziła, że w Polsce można się garba dorobić - bo ich nie stać na puszczenie nawet jednego dziecka na obóz czy kolonie. Z zaczęła nawijać, jak to jej jest źle. Ponieważ moja cierpliwość się kończyła - powiedziałam jej tylko: "A na papierosy Ciebie i Twojego męża stać? Rocznie to prawie 10 000 zł". Więc skoro stać was na papierosy - to i na puszczenie dzieci na obóz. " Koszt obozu 2-tygodniowego nad polskim morzem to 1200 zł. Do tego kieszonkowe - około 10/15 zł dziennie.

Gość gość
ale najgorsze jest to, ze mimo "propagandy" przeciw paleniu wciac masa ludzi pali, mlodzi, starzy, biedni, bogaci, polacy, obcokrajowcy, mezczyzni, kobiety - nie ma reguły. przeciez to jest oblesne, niechlujne, obrzydliwe, chorobotworcze, pochlania pieniadze, smierdzi - rzygac sie chce. kobiety dbaja o siebie, maluja sie, czesza a smrod z geby jak u menela, najlepiej zmieszany z kawa albo z osadem z herbaty bleeee. i rece smierdzace. to jest tak oblesne i wstrestne ze niedowierzam, ze az tylu ludzi to robi. juz wolalabym walic czosnkiem niz fajkami, serio. moj facet pali nalogowo paczke dziennie i to on obrzydzil mi papierosy, do tej pory palacze byli mi obojetni, dopoki nie podchodzili do mnie z tymi kiepami a teraz, nienawidze palaczy, fajek i tego smrodu, cofa mi sie jak mam sie pocalowac z facetem, w*****a mnie to jego uzaleznienie, chlop 30 lat ponad a sie ogarnac nie umie tylko jak zżulony nastolatek bedzie palil. ohyda, juz ledwo wyrabiam psychicznie.

Gość gość
Też sie dziwię jak można palić, mi jest ciężko przebywać z ludźmi palacymi, śmierdzi od nich, albo na przystanku, w przerwie w pracy - papieros, ciężko się z takim gada, mi przynajmniej, średniowiecze dosłownie.

Jednym rzucenie palenia przychodzi z łatwością, ale my mamy sposób dla osób które nie maja w sobie tyle siły by powiedzieć papierosom: STOP. Specjalne zestawy startowe marki Voilsch dla osób zaczynających przygodę z e-papierosem. Produkty rewelacyjnej jakości w promocyjnej cenie. Dodatkowo mamy do zaoferowania tanie liquidy o różnych smakach, zawartości nikotyny i w różnych pojemnościach. Zainteresowanych zapraszamy do naszego sklepu. Nie czekaj. zacznij dbać o zdrowie już dziś z: /www.e-fajek.pl/.

Za nałogowe palenie nie można tylko scigac matki, ale ojców tez powinno Przecież ojciec tez rodzic i ma również tak sam kontakt z dzieckiem ,jeśli mieszkają razem Przykład to już inny temat.