Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję_sie_drugiego_porodu

czy jeśli pierwszy poród był naturalny

Polecane posty

... i poszedł błyskawicznie - 1 faza porody trwała 3 godz. i 40 min. a 2 faza 10 min. , bez żadnych komplikacji , z nacięciem na 2 szwy, ... to czy mogę mieć nadzieję, że drugi poród też będzie łatwy? Dużo teraz czytam o porodach i strasznie dużo kobiet decyduje się na cesarkę na życzenie. Przed pierwszym porodem nie bałam się tak jak teraz... a rodzę za 6 mcy.

wypowie się ktoś? czy jest tu kobieta, która rodziła dwukrotnie sn? czy drugi poród był podobny do pierwszego?

Gość gość
spoko laska wprawe juz masz ja po trzecim porodzie to juz wypluwalam dzieci w rajstopy przy pierdnieciu ;)

Gość gość
proszę o poważne odpowiedzi. czy może się zdarzyć, że drugi poród będzie trwał dłużej?

bo np. moja kuzynka rodziła pierwsze dziecko 4 godziny, a drugie 1.5... w rodzinie się śmiejemy, że kichnęła i syn wyskoczył :) czy to jakaś reguła, że pierworódki mają gorszy poród, że drugi idzie szybciej? proszę o przykłady

Gość gość
oczywiście że może być gorszy, może poród skończyć się cesarką. Każdy poród to sprawa indywidualna.

Gość gość
to prawda, że drugi poród jest łatwiejszy. ja pierwszy raz rodziłam 16 godz, z oxy i masażem szyjki a drugi trwał 5 godz bez wspomagaczy.