Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiullkaha

odwołanie od decyzji Urzedu Pracy

Polecane posty

Gość Kasiullkaha

Mam pytanie czy ktoś was odwoływał się od decyzji PUP do wojewody? Jeśli tak, to czy wskórał coś czy wojewoda podtrzymał decyzję Urzędu Pracy?

Gość gość
decyzja o utracie statusu bezrobotnego. W wyznaczonym terminie nie stawiłam się dnia następnego z samego rano poszłam do urzedu i złożyłam pisemne usprawiedliwienie, że nie stawiłam się ponieważ byłam w innym mieście na rozmowie kwalifikacyjnej na dowód czego przedłożyłam zaświadczenie od pracodawcy . Urząd przysłał mi pismo że usprawiedliwienie nie jest zasadne , bo usprawiedliwieniem może być tylko zwolnienie lekarskie lub zdarzenie losowe udokumentowane. W dniu otrzymania pisma poszłam złożyć prośbe o ponowne przeanalizowanie mojej sprawy dowiedziałam się że najbardziej chodzi im o to ze nie powiadomiłam telefonicznie że nie dotre. Dlatego napisałam w prośbie, że nie mogłam powiadomic telefonicznie ponieważ mam telefon na kartę a nie na abonament i nie posiadłam w danym dniu środków na karcie ale Urząd podtrzymał swoją dezyzję. Pan który mi ją przekazał zaznaczył żebym koniecznie odwołała się do wojewody od tej decyzji. Nie wiem czy jakieś znaczenie ma fakt, że mam prawo do zasiłku.