Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy trzeba zgłosić, ze chce się poród rodzinny?

Polecane posty

Gość gość

Mąż chce być przy porodzie. Kiedy trzeba to zadeklarować w szpitalu?

Gość gość
U mnie nic wcześniej sie nie deklarowalo. Jak masz wątpliwości to zadzwoń do szpitala i zapytaj jak jest u nich.

Przy przyjęciu do szpitala. Z reguły pobierają wtedy opłatę za "wypożyczenie odzieży ochronnej" dla osoby towarzyszącej. U nas to było 20 zł.

Gość gość
Ja miesiąc temu rodzilam drugiego syna i nikomu nie wspominałam o porodzie rodzinnym. Po prostu jak juz mnie przywieźli na sale porodowa to maz był juz ze mną. Mi kazali położyć się na łóżku a mężowi wyznaczyli jego kacik do siedzenia ale stać przy mnie i kręcić się po sali też mógł :)

Gość gość
Zadeklarować? Mąż zawsze ma prawo być, nie musisz deklarować. Jedynym wyjątkiem jest sala wieloosobowa, u mnie w jednym szpitalu była jedna pojedyncza porodówka a pozostałe sale na kilka osób, więc owszem, pytali czy z mężem ale tylko jeśli sala pojedyncza była wolna.

Gość gość
U nas byly tylko sale jednoosobowe i jak zaczelam rodzic to po prostu maz przyjechal i tyle. Bez zadnych deklaracji i oplat. Tylko warunek byl by mial kapcie na zmiane. Ja lezalam na patologii ciazy,wody odeszly mi w nocy a maz dojechal kolo 9 jak jeszcze nawet skurcze mi sie na dobre nie rozkrecily.