Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bilans 2 latka ale się wkurzylam

Polecane posty

Gość gość
do 22:10 a kogo obchodzi kogo Ty lubisz? bo mnie wcale, więc jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz nic

Gość gość
Durne baby skąd w was tyle jadu? Zespół niedopchnięcia ?

Gość gość
moj synek ma 3,5 roku wazy 14kg to mało mam wrazenie ze jest za chudy

Gość gość
To ochlon i zacznij odzywiac dziecko a nie tuczyc.

Gość gość
Mon sun ma prawie 4 lata wzrost 110 waga 17 kg i jest " nabity" uwielbia jesc! Dlatego uwazam na to co dostaje do jedzenia: 4 posilki dziennie za kazdyn razem owoce lub wazywa. sprobuj

Gość gość
A mój synek za miesiąc skończy dwa lata, ma 83 cm wzrostu i waży 10,5 kg :/

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak grube kości. Ciężar kości jest zbliżony u wszystkich ludzi, wahania mogą być niewielkie, tym bardziej w przypadku dzieci. Drugie głupie tłumaczenie to "jest nabity". A co to niby oznacza? W przypadku dorosłego człowieka, może oznaczać "umięśniony", ale co oznacza u dziecka? Czytając kafe widzę, ze wiele matek ma grube dzieci, ale właśnie tłumaczy się w ten sposób. Wasze dziecko pójdzie do szkoły, do przedszkola i będzie odstawało od rówieśników. I co, też będziecie je przekonywać, że jest szczupłe, tylko ma grube kości?

Gość gość
Wystraszyłam sie jak tu czytam ze tyle ile wazy corka to za duzo-15kg przy wzroście powyżej 90cm i to o duzo bo ciuchy kupujemy nawet na 105 niektóre. Nie wyglada na tluste dziecko-raczej na szczupłe tyle ze jest ciężka.. Jej rówieśniczka 2mc młodsza jest niższa o głowę i wazy tyle co moja corka

Gość gość
Co zmienić w żywieniu? Słodyczy nie daje-najwyżej gorzka czekoladę raczej maz i babcie ja dopasaja tym cukrem ale nie duzo (troche batona czy ciastko) pije wodę i gorzkie rzeczy, je: Rano mm Pozniej śniadanie-owsianka z owocami, kanapka z wędlina i ogórkiem, jajecznica, chleb w jajku, kanapka z domowym dżemem, tost z szynka Pozniej owoc Drzemka 12:13,30 Zupa zwykle pol talerza bo nie przepada Ok 16,30-17 drugie danie Pozniej jesteśmy na dworze do 20 jak wracamy to dostanie kolacje i mm na noc (nie zawsze, staram sie odstawiać)

Gość gość
odstaw to mm rano i wieczorem i już będzie lepiej. I za dużo węglowodanów, chleba.

Gość gość
Czyli juz te mleko nie jest potrzebne uważasz? Ja dalej podawałam bo mała jest alergikiem wiec niby do 2lat pediatra mi kazała teraz chce zrezygnować bo tez sie naczytałam ze mm to zapychacz. Co ile rozplanować posiłki? Rożnie ludzie piszą-jedni ze co 4h inni ze co 3 a ja nie wiem wreszcie co ile to ma byc

Gość gość
Jak można w wieku 2 lat podawać dIecku nadal mm?niepojęte dla mnie.Moja córka ma rok i już jej powoli odstawiam mm. 2 lata i mm jakaś porażka.

Gość gość
Mm liczy sie jako posilek. Sniadanie lub kolacja!

Gość gość
Lepiej miec szczuple dziecko nie " nabite" czyli grubawe Pô prostu.

Gość gość
Przecież mm należy podawać do 3 r.ż !Nie czytasz schematu żywienia dzieci?Jest mm po 2 r.ż.

Gość gość
Moj syn w chwili bilansu mial 2 lata i 3 miesiące. Wzrost 99 cm, waga 15 kg. Uważam, że cięższy byłby już gruby. Teraz jest normalny i odkąd biega sporo zrzucił, bo nie ma się co czarować, był gruby. Uważam, że twoje dziecko je za dużo. Po co przed śniadaniem i po kolacji jeszcze mm? Przecież to 2 zbędne posiłki. Jeżeli z nich zrezygnujesz będzie bardzo dobrze

Gość gość
A co ja mam powiedzieć?? Moja dwulatka ma 86cm i waży prawie 13kg . Tragedia. A żywimy się bardzo zdrowo i nie je dużo :(.

Gość gość
Mój syn od dawna nie pije mm, sam odrzucił, pije mleko truskawkowe, to jedyne jakie lubi, tak to kaszka jako posiłek a nie mm :) Mój syn ma 3 lata, 103cm o wazy 15kg, jest chudzielcem bo to niejadek ;) za to chrześniak w tym samym wieku, ten sam wzrost i 17kg, nie jest gruby tylko w ogóle inaczej zbudowany niz syn, większy, szersze ramiona, wygląda ok :)

Gość gość
Moj je rano śniadanie, poźniej owoc lub kawalek ciasta własnej roboty, serek lub jogurt. Po spaniu obiad, ale tylko 1 danie, bo 2 nie mieści, na deser najczęściej owoc, przed spaniem kolacja.

Gość gość
Moja córka ma 13 mies,80 cm.i waży 11 kg.Jest szczupła.

Gość gość
9:10 to córka za mało waży.Tak jak pisałam moja ma 13 mies.i 11 kg.

Gość gość
Powiedzcie mi po co to wzajemne ublizanie, ciagle porownywanie i krytykowanie? Przecież każde dziecko wyglada inaczej, rozwija ie w swoim tempie więc nie widzę sensu w porownywaniu. Pediatra zna dziecko, na bierzaco widzi rozwoj i jeśli nie widzi nic niepokojacego to po co inne matki próbują udowodnic ze jest inaczej. Zresztą może być przecież tak, ze ten obecnie pulchny, w czyjejs ocenie, 2 latek za 3-4 lata bedzie patyczakiem, a chudzinka nabierze ciala. To nie tylko od sposobu zywienia zalezy ale od wielu innych czynnikow. Dla przykładu - moje dziecko w wieku 5,5 roku wazylo 17 kilo, a rok później 31. A ogromny wpływ na to miały przyjmowane leki i jak się okazało problem z tarczyca. I chocbym nie wiem jak pilnowała odpowiedniej diety to i tak nie zapobieglabym tyciu. Dziecko zawsze bylo i jest aktywne, je racjonalnie, a kilogramy idą w gore. Więc nie wszystko jest czarno -białe.

Gość gość
O k***a ilu tu z******tych ludzi, czy to jakies zgromadzenie?

Gość gość
Mój ma 2.5 roku. Waży 18 kg i ma 98 cm. Wczoraj byłam u pediatry i pielęgniarka powiedziała, że on to nie ma problemów z waga, lekarka tylko się uśmiechnęła i mówi, że jest ok. Tylko, że parę miesięcy wcześniej jak wyrabialam mu orzeczenie wpisała mu otyłość. Jest duży - ma duże dłonie i stopy, znacznie większe niż jego rówieśnicy o podobnych gabarytach. Także hmmm trudno...

Gość gość
Co was tak dziwi w mm dla 2latka? Corka jest ALERGIKIEM jak juz wspomniałam i to nie jest zwykle mleko ale lek-nutramigen. Dodatkowo ma refluks wiec tym mlekiem go sobie "uspokaja" co takiego ciężkiego w tym do pojęcia? To ze wasze dzieci sa zdrowe i same odrzuciły nie oznacza ze kazde takie jest. Macie tak ciasne horyzonty myślowe zeby zrozumieć? Straszna sprawa ze pije jeszcze mm..wasze dzieci przerzucone zostały na krowie zwykle a moje ryżowego czy innego roślinnego nie ruszy, krowie by Piła bo jej smakuje ale niestety jest zabronione. Pewne niedobory diety uzupełnia mm.

Gość gość
9:10 Twoje dziecko jest z tych mniejszych, o co chodzi?

Gość gość
Chodzi o to , ze polskie dzieci tyja na potege, a jak sie zwroci usage matce to jest obraza majestatu.

Gość gość
Autorko moje dziecko tez jest "duze" bo ma 1,5 roku i podbija pod 90 cm wzrostu (ubrania 86-92 nosi), a wazy 12,5kg

Gość gość
Wiecie co, i to tak bez urazy, prosze. Nie chce nikomu dogryzac ani nikogo obrazac ale musze Wam powiedziec, ze polskie dzieci sa naprawde okragle. Urodzilam corke w Szwecji, corka ma 11 lat ale ja chcac kupic cos na corke w Pl to gumke wciagam w spodnie. Kiedy moja corka staje kolo polskich dzieci to osmiolatki maja wieksze "dupki" od niej. Nie wiem czy to wina tych wszechobecnych soczkow i napoji gazowanych czy tez malo ruchu? Nie mam pojecia ale uwierzcie mi, te "duze dzieci" w Polsce to jakas plaga.