Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak postępować z osobą, która kocha mnie za mocno?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam problem z moją połówką, wygląda na to, że Kocha mnie za mocno, pracuję w innej miejscowości, a ona studiuje w innej, więc widujemy się rzadziej niż miało to miejsce wcześniej, rozmawiałem z nią o tym, ponoć Kocha mnie tak mocno, że zapomina o sobie, nie realizuje się w żaden sposób bo zastanawia się co dzieje się u mnie. Widzę po niej, że istotnie tak jest.. Dodam, że nie mam problemów w okazywaniu jej uczuć, dobrze wie, że bardzo ją Kocham i chce z nią być. Jak postępować z taką osobą? Jak zejść w tej miłości do racjonalnych granic, tak żeby nie była ona dla niej destruktywna.. nie chce żeby czuła się przy mnie źle. Jakieś pomysły?

Gość gość
Iść z nią do psychologa, porozmawiać; może zaleci jakąś terapię bo na mur jest coś z jej osobowością nie ten teges. kochają "za bardzo" skrzywdzeni w przeszłości.

Gość gość
Istotnie została skrzywdzona w dzieciństwie.

Gość gość
Nie wiem, czy tak jest, ale mam wrażenie, że takim osobom po prostu brakuje pewności, potrzebują stabilizacji uczuć i przekonania, że uczucia te są dobrze ulokowane. Powinieneś często jej mówić, że ją kochasz, że z nią będziesz i tak dalej, po prostu powtarzać jak mantrę, aż będzie bardziej pewna tego wszystkiego i nie będzie non stop myśleć o tym, bo to zawsze może budzić wątpliwości. Inna sprawa, że to faktycznie świadczy o zaburzeniach psychicznych i może przydałaby się jej terapia, zwłaszcza, jeśli ma jakieś nieciekawe doświadczenia.