Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągłość l4 w ciąży

Polecane posty

Gość gość

witam jestem w 14 tyg ciazy, ze wzgledów medycznych jestem od samego początku na l4, dzisiaj byłam u lekarza na kolejnej wizycie i klops:( miałam zwolnienie do 17.10 , lekarz mógł mi wystawić zwolnienie tylko 3 dni wstecz czyli od 19(choć to niedziel i podobno tak się nie robi) wiec jeden dzień 18.10 sobota sprawia, ze nie ma ciągłości. Proszę o podpowiedz jak rozwiązać ten problem. kwietnióweczka:)

Gość gość
Nic nie zrobisz. Pracodawca moze to wykorzystać i Cie zwolnic. Nie dopilnowalas tego i klops faktycznie

Gość gość
co za bzdurę pisze ktoś o 16.26. oczywiście, że pracodawca Cię nie zwolni (chociażby dlatego, że będąc już w tym tygodniu ciąży co jesteś, to jesteś chroniona aż do rozwiązania). ciągłość potrzebna jest dlatego, że przez pierwsze 33 dni l4 pracodawca płaci wynagrodzenie chorobowe a od 34 płaci zus to samo, ale już nazwane jako zasiłek chorobowy. w tej sytuacji, jeśli ciągłości nie ma to wydaje mi się, że pracodawca będzie zobowiązany ponownie przez 33 dni płacić wynagrodzenie chorobowe.

Gość gość
co to za dziwny lekarz? ja dostaje zwolnienie od wizyty do wizyty a nie tak jak sie lekarzowi podoba ;|

Gość gość
Zle ci sie wydaje :p te 33 dni to lacznie, sumuja sie na caly rok. Niekonieczniepod rzad. Zapytaj kadrach co i jak zrobic

Gość gość
bidulka... olaboga13 by Ci pomogła, ona taka mundra (!) wiecznie się udziela :P

Gość gość z 16 45
gość dziś Zle ci sie wydaje jezyk.gif te 33 dni to lacznie, sumuja sie na caly rok x a może i masz rację! aż mnie to zaciekawiło i dla samej siebie sprawdzę

Gość gość
przejdź się do ZUSu lub zadzwoń do kadr. Mi się zdarzyło raz, że lekarka na urlopie ja ze względu na charakter pracy musiałam iść na L4, powiedziała że wystawia mi do tego i tego dnia mam iść do lekarza rodzinnego po zwolnienia na chyba 3 czy 4 dni mi zabrakło do wizyty jej. Ciągłość tych 33 dni musi być. Radzę się lepiej zorientować...

Gość gość z 16 42 miało być
gość dziś bidulka... olaboga13 by Ci pomogła, ona taka mundra (!) wiecznie się udziela jezyk.gif x ktoś tu ma coś z psychą widzę, ciągle tematy zakłada o innych użytkowniczkach, a że je usuwają to się wpiernicza w cudze topiki z tymi tekstami. ło matlo, skąd się to bierze?