Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexiis1510

młodszy chłopak, a wspólna przyszłość i seks.

Polecane posty

Gość alexiis1510

Cześć. Mam 19 lat, jestem w 3 klasie liceum. Mój chłopak ma 17 lat i jest w 2 klasie technikum. Jesteśmy razem od niedawna, bo dopiero od tygodnia, ale znamy się już jakiś czas i to bezsprzecznie była miłość od pierwszego wejrzenia. :) Kocham go do szaleństwa i wiem, że on mnie też, jednak ciągle zastanawiam się czy z czasem nie będziemy mieć rozbieżnych oczekiwań co do naszego związku. Kiedy mi stuknie 20, będę planowała założenie rodziny, ślub, on będzie miał 18 lat i będzie chciał się wyszaleć. Czy powinnam rozpocząć rozmowę na temat temat? Parę razy próbowałam, ale bałam się i nie wiedziałam jak się do tego zabrać. Jest jeszcze jedna kwestia. On najprawdopodobniej jest prawiczkiem, a ja juz mam za sobą swój pierwszy raz. Chciałabym się z nim kochać. Wiem, że za krótko jesteśmy razem i tak dalej i tak dalej, a ponad to jego zazdrosne koleżanki próbowały mnie oczerniać wymyślając, że jestem puszczalska. Nie chciałabym, żeby to odebrał jako potwierdzenie ich wymysłów. Radzicie mi poruszyć te dwie kwestie w rozmowie, czy czekać, aż z biegiem czasu być może same się rozwiążą? Jeśli rozmowę, to w jaki sposób? z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam! :)

Gość gość
Przecież wy to jeszcze szczeniaki, a ty już teraz martwisz się o przyszłość? Jeszcze nie raz zmienisz faceta zanim wyjdziesz za mąż, więc nie ma co wybiegać w przyszłość, poza tym wątpię abyś w wieku 20 lat już chciała mieć dzieci i męża, na to masz jeszcze czas.

Gość gość
W życiu nie chciałabym faceta mlodszego, ani w tym samym wieku :/ faceci później dojrzewają wiec jeśli on ma 17 myślę ze dojrzałość psychiczna jest na poziomie gimnazjalisty

Gość gość
Dziewczyna wyżej właśnie udowodniła swoją dojrzałość... co ma wiek do dojrzałości emocjonalnej? Równie dobrze można spotkać dojrzałego i rozsądnego 15-latka, co głupiego i niedojrzałego 50-latka.

zgadzam się z przedmówczynią. wiek nie świadczy o dojrzałości. tak samo ja mając 19 lat jestem dużo bardziej dojrzała od swoich rówieśniczek, dlatego też myślę poważnie o przyszłości.