Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest możliwe? pytanie o ''łysość''

Polecane posty

Gość gość

mam może trochę infantylne pytanie ale naprawdę mnie to intryguje. Powiedzcie mi jak to jest, że np. facet jest łysy? Nie chodzi mi tutaj o tych co specjalnie ogolili głowę (takim najczęściej zawsze widać, że pod skórą mają jakiś ''meszek''). Znam mężczyznę, który jest łysy, głowę ma idealnie gładką, bez nawet widocznych po skórą włosków i nie ma zarostu nawet po kilkunastogodzinnym dniu.. Co to znaczy, jest jakaś choroba?

Gość gość
może jest po chemioterapii?

Gość gość
łysienie androgeniczne !! uwarunkowane genetycznie

Gość gość
z tego co wiem to nie. Widziałam zdjęcia z jego młodości i też tak wyglądał. Wiem, że głupie pytanie ale naprawdę tego nie rozumiem..

Tak na prawdę jest na to sposób. Tylko trzeba udać się do specjalisty. W Krakowie jest taka klinika OSTEOMED, gdzie posługują się super metodą, która się nazywa S.A.F.E.R. Chodzi o to, że przeszczepiają włosy w miejsca łysiny. Można nawet przeszczepić w miejsca gdzie były blizny! Mają do tej metody specjalistyczny sprzęt. Więcej na ten temat można poczytać tutaj: http://osteomed.krakow.pl/przeszczepianie-wlosow-metoda-s-a-f-e-r .Może nie proponuj od razu znajomemu, zanim nie dowiesz się o co chodzi, bo z tego co piszesz, to on może mieć faktycznie jakieś inne problemy, skoro od dziecka jest łysy, więc może głupio wyjść. Ale w większości przypadków łysienie jest do opanowania.