Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Postepowanie komornicze mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy komornik ma prawo wezwac slusarza w asyscie policji, by wejsc do mieszkania gdzie mam staly meldunek ale nie jestem wlascicielem tego mieszkania i nie mieszkam tam?Bardzo prosze o wypowiedzi osob ktore maja pojecie w temacie.

Gość gość
Ma prawo wtedy jak go unikasz , nie odbierasz od niego listów lub telefonów nie głaszasz się do niego kancelarii na wezwanie itd

Gość gość
Jakimi metoodami Ty do niego ( czytaj: kłamanie, unikanie, nie odbieranie telefonów, kręcenie) takimi on do Ciebie. Komornicy i windykatorzy to też ludzie i raczej są normalni, ale potrafią się odegrać jak ktoś ewidentnie robi ich w ...

Gość gość
ma prawo, chyba ze udowodnisz ze mieszkasz gdzie indziej i ze w mieszkaniu do ktorego chce wejsc nie ma twoich rzeczy, do 3 tys dlugu nie zawracaja sobie glowy, tylko gnebia, no chyba ze chodzi o komornika bogiela z warszawy, ten wejdzie z butami po 500 zl

Gość gość
moim zdaniem nie albowiem miejsce zamieszkania i miejsce zameldowania nie sa tym samym jednym slowem uwazam ze to wlamanie bezprawne

Gość gość
Mam dwa kredyty i 2 komornikow, otrzymalem pismo z informacja ze moje konto zostanie zajete i tak sie stalo, ale wyglada na to ze tylko jeden komornik zajal mi konto(pracuje na umowe o prace) Jutro bede dzwonil do tego komornika ktory straszy slusarzem, to mieszkanie rodzicow, nie moje, pracuje i tak jak w otrzymanym pismie napisal, bylem pewien, ze bedzie sciagal dlug z wyplaty.Chcialem sie przygotowac do jutrzejszej rozmowy z nim, jesli macie jakies rady to prosze piszcie.

Gość gość
Dzieki.Jutro bede dzwonil do niego, jak z nim rozmawiac?wspominac o tym ze nie ma prawa straszyc rodzicow czy nie?Matka przez to pismo cala noc nie spala, obawiajac sie, ze jak wyjdzie do pracy, komornik wejdzie do mieszkania.

Gość gość
Jesli macie jakies rady to piszcie, szczegolnie osoby ktore sa w podobnej sytuacji.