Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmi

Artroskopia kolana pomocy

Polecane posty

Gość gośćmi

Niedługo będę miała robiona artroskopie kolana ponieważ mam jakis problem z lekotka... Na rezonansie wyszlo "zmiany degeneracyjne, podwyższony sygnał w obrębie dolnego rogu lekotki przysrodkowej.. Mój ortopeda najpierw na usg mowil ze widac ze jest uszkodzona a a jak ogladal. Plytke z rezonansu mowil ze nic za bardzo i ze artroskopie mowil ze na dwa dni do szpitala a później trzy tygodnie odpoczynku... Wgl co to moze by jak niby nic nie ma a kolano mnie boli... I jak przygotować się do zabiegu. Od razu. Mowie biorę znieczulenie ogólne...

Nie musisz się przygotowywać, to lekarz wszystko robi. znieczulenie w kręgosłup jest dużo przyjemniejsze

Gość gość
Nie chce znieczulenia żadnego miejscowego no dopiero mialam zabieg i mialas az trzy zastrzyki w kark szyję i rękę i po prostu dziwnie sie po tym czulam... A usypiana byłam dwa razy pod rząd i wszystko bylo oki

...zapewne zrobią ci artroskopie diagnostyczną ocenią stan kolana i w razie jakiś uszkodzeń naprawią (z szyją ) łąkotkę albo usuną jej fragment. Przy tak małym zabiegu chyba też bym wolała znieczulenie ogólne po dojściu do siebie przynajmniej można iść się normalnie wysikać a nie do basenu i cały dzień leżeć na płasko ;)