Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy babcia chce kontaktow z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wyglada tak ze z ojcem dziecka rozstalam sie jeszcze w ciazy. Totalna olewka na mnie i dziecko. jego matka przez doslownie 1 miesiac pomagala mi gdy syn mial 1,5roku. zaprowadzala i odbierala go ze zlobka. i nagle zerwanie kontaktu. w ostatnim czasie czesto ja widuje w miescie i zagaduje o syna. a dzis mnie az zatrzymala i powiedziala ze chcialaby miec kontakt z wnukiem. Nie powiedzialam jej nic. Od 3,5 roku jestem w nowym zwiazku. syn nic niewie o 2 tacie i o tej babci. co byscie zrobili w tej sytuacji? ja jestem na NIE.

Gość gość
Witaj. Uważam, iż nie powinnaś zabraniać dziecku kontaktów z babcią. To nadal jego rodzina. Myślę, że dobrym pomysłem jest spotkanie babci z wnukiem, ale w Twoim towarzystwie.

Gość gość
nie wiem czy wiesz, ale babcia może się domagać sądownie widzeń z wnukiem i na sto procent jej przyznają. Koleżance po śmierci męża teściowie wytoczyli sprawe o widzenia i otrzymali takowe. dziecko lat 3 wędrowało na weekend do dziadków.

Gość gość
ALE CO jesli znow jej sie odwidzi syn w styczniu skonczy 5 lat. jest kumatym dzieckiem. spotka sie kilka razy i znow urwie kontakt????????

Gość kokoszka123
To zależy od Ciebie, ale ostrzegam tak jak ktoś powyżej, że babcia ma prawo widzieć sie z wnukiem, jeśli chce i moze to egzekwowac sadownie. Powinnaś iść do niej na kawę (umownie) i wprost powiedzieć czego sie boisz. Masz prawo walczyć o dobro dziecka. Ale pomyśl też, że jeśli zabronisz jej kontaktów, to to może się odbic na was za kilka lat, gdy dziecko ci podrośnie i zacznie się pytać lub np. spotka ich/ją przypadkiem. Wtedy bedziesz się musiała tłumaczyć.... Rozumiem Cię, bo sama mam podobną sytuacje, moja matka, a babka mojej córci zostawiła mnie jak miałam 15 lat. Jest patologiczną alkoholiczką i po prostu złym człowiekiem. nie mam z nią kontaktu, i nie chce mieć. Nie chcę również, by pojawiła sie w życiu mojego dziecka. Ona przysłała córce kartkę z okazji narodzin. Nie odpowiedziałam , bo nie chcę jej w naszym życiu. Ale wiem, że młoda kiedys zapyta. Ale moja matka jest po prostu do szpiku kości zła i to tlumaczy moje podejscie.