Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę się rozwieść z mężem

Polecane posty

Gość gość

on nie chce dać mi rozwodu Nie czuję się z nim szczęśliwa,ciągle go nie ma w domu,a jak jest to albo ogląda tv,albo gra w gry

Gość gość
Nie ty pierwsza i nie ostatnia co chce się rozwieść. Kogo to obchodzi?

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "nie chce mi dać rozwodu". Składasz pozew i to sąd Ci ten rozwód daje. Jkaby to zależało tylko od "zgody" małzonka to rozwodów prawie w ogóle by nie było.

Gość gość
tak mamy syna 3,5 lat

Gość gość
Tak rozwiedź się. Przecież po to się z nim wiązałaś i przysięgałaś miłość i wierność na dobre i złe, żeby teraz się rozwodzić, bo siedzi przed TV. Ej a może by tak z nim porozmawiać?

Gość gość
oczywiście ,że rozmawiałam i to nie raz obiecuje,że się zmieni,itd. i co?za chwilę robi to samo czasami wydaje mi się,że on nie dorósł jeszcze do małżeństwa nie wiem może,na jakiś czas się z nim rozstać może to da mu do myślenia?

Gość gość
Uważam, że to byłoby lepsze rozwiązanie, bo ewidentnie nie do końca chcesz tego rozwodu. Być może potrzebny jest wam odpoczynek od siebie albo wspólny urlop, oderwanie się od codzienności.

Gość gość
chlopiec ozenil sie z instytucja malzenstwa a nie z toba?

Gość gość
to do czego on nie dorosl jest problemem was obojga a nie tylko twoim i powinnas to chlopcu uswiadomic

Gość gość
przecież dbam o dom,zajmuję się dzieckiem,pracuję a on wiecznie gdzieś wychodzi,koledzy są ważniejsi niż ja

ja jestem w separacji ponad 4 lata.. chciałabym się rozwieść ale po co mi włóczenie się po sądach.. czy coś by to zmieniło?? i tak będzie mnie dręczył a tylko znienawidziłaby mnie matka bo ona nie chce abym się rozwodziła..

Gość gość
Ależ ty wcale nie chcesz rozwodu i być samotna, ty chcesz aby mąż się naprawił i aby naprawiło się wasze małżeństwo wraz z jego cudowną przemianą. Tylko że straszenie rozwodem to nie jest dobre rozwiązanie, stosuje się inne , bardziej dojrzałe i mądre sposoby. Zacznij od siebie.

Gość gość
nie ma go w domu , bo .....? czy gra w" gierki "jest zbrodnia? czy telewizja nie jest dla ludzi? Wszystko zalezy o zachowan w granicach rozsadku i wzajemnej tolerancji .Zastanow sie , czy cechy i zachowanie meza jest do zaakceptowania , czy jestes na granicy wyczerpania fizycznego i psychicznego. Nie strasz rozwodem , jesli nie jestes stanowczo do niego przekonana .Nie mozesz stac sie niekonsekwentna , bo oslabisz swoja pozycje , jako stabilnej kobiety i zony.A nikt nie szanuje osoby mielacej tylko jezykiem, jest po prostu smieszna i "dziecinna". Przemysl dobrze za i przeciw i z konsekwencja przeprowadz rozwod w razie takiej decyzji . Bycie sama z dzieckiem tez rozowe nie jest -niestety . Elena.

Gość gość
mój mąż też taki jest niestety :-(

Gość zawsze szczery
i podobnie jak autorka nic z tym nie zrobicie :-)

Gość gość
Widocznie nudniejsza jesteś od gier i telewizji.