Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zestaw do kąpieli dla świeżo upieczonej mamy

Polecane posty

Gość gość

znajoma urodzila, chce kupic jej drobny upominek - cos do kapieli, by po przyjsciu ze szpitala mogla sie odswiezyc i zrelaksowac. co polecacie ? jaki plyn, sole lub kule do kapieli polecacie ?

Gość gość
Ja lubię sephore i the body shop. Tylko nie kupuj nic z dodatkami czekolady jesli karmi piersią. Znajoma kosmetyczka mowila ze kiedys po masazu z kosmetykami z dodatkiem czekolady dziecko mialo reakcje alergiczna bo skaldniki przeszly do mleka.

Gość gość
Po wyjściu ze szpitala, kąpiel została w swerze moich marzeń. Aczkolwiek miły gest o ile kto ma zająć się dzieckiem :-)

Gość gość
To co, noworodek nie spał wcale ze kąpiel pozostawała w sferze marzeń? Juz nie przesadzanie kobiety, nie róbcie z siebie męczennicy.

Gość gość
W połogu kąpiel? Chyba prysznic!

Gość gość
Ja w połogu bralam kapiele. Wszystkie moje znajome takze . Dopiero kiedyś na kafe wyczytalam ze niby nie wolno.

Gość gość
nie wyobrażam sobie kąpieli w połogu(krwawiłam ponad m-c) ale gest miły

Gość gość
Kąpiel -bakterie i zakażenie, a wizyta u gina była w połogu ostatnią rzeczą na którą miałam ochotę.

Gość gość
Ja z kolei dowiedziałam się o tym że kąpiel jest niewskazana w połogu i od ginekologa- w szpitalu przed wypisem, i od położnej na wizycie w domu. Miałam nacinane krocze, nie wiem czy to był jedyny powód, zresztą kąpiele lubię porządnie ciepłe, nie wyobrażam sobie do takiej wejść z krwawieniem, o higienie nie mówiąc, ale również ze względów zdrowotnych. Ale tak na temat już- dostałam i świetny płyn do kąpieli (chociaż często używałam go pod prysznic również) w ładnej, szklanej butli z korkiem- lubię takie ładne rzeczy w łazience, i sole kąpielowe takie jakieś z minerałami. Nic im się nie stało jak poleżały trochę i poczekały, połóg nie trwa wiecznie, a prezent fajny. Ja z kolei dwa razy popełniałam to straszne przestępstwo i matce po porodzie dałam czekoladki- jedna schowała do szuflady w której już trochę tego było, no bywa, druga stwierdziła że pewnie nie doczeka do nich bo mąż zje- bo of kors karmienie piersią dla nich czekoladki wykluczało (nie, dzieci alergii nie miały...).

Gość kasia66
Jeśli jej natną krocze(co jest praktycznie pewne) to o kąpieli może Twoja znajoma przynajmniej na miesiąc zapomnieć,niestety.Może lepiej kup jej jakąś fajną maseczke na twarz?Albo jakiś przyjemny i porządny balsam do ciała?