Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Granadiana

Kontrowersyjny Koszmarny Karolek

Polecane posty

Hej, Mój synek poznał niedawno Koszmarnego Karolka - to taka seria książek, wznowiona niedawno na 20 lecie wydawnictwa Znak (piszę to, bo w sumie dlatego się na tę serię natknęłam) opowiadająca przygody ancymona, który wciąż broi, jest mega niegrzeczny i w ogóle koszmarny jak w tytule. No i mam z nim niemały problem, bo z jednej strony cieszę się, że Gabryś w końcu zaczął czytać, do tej pory kompletnie nie interesowały go ŻADNE książki, a z drugiej strony niepokoi mnie profil tej książki, mam obawy czy nie zacznie przypadkiem łobuzować, tak jak robi to jego ulubiony bohater. Z tego co orientowałam się w internecie, specjaliści twierdzą, że takie książki kompletnie nie wpływają na zachowanie dzieciaków, ale może wiecie z autopsji czy to prawda. Dzięki za wskazówki i opinie !

Gość buahahaha
Gdyby tak to działało to mordowalibyśmy się po przeczytaniu Szekspira.

Gość gość
Mój syn też bardzo lubił ten cykl, ale nie miał na niego żadnego wpływu. Mówiąc szczerze nie wpadłabym na to, aby zabronić mu czytania.

Gość Kożelanka
Na Twoim miejscu przeczytałabym przed nim ta książkę, żeby wiedzieć dokładnie co w niej jest, a potem może to być fajny temat do rozmowy między Wami. Wtedy dowiesz się jak on odebrał tą książkę. Ja bym się raczej cieszyła, że zaczął coś czytać i podrzucałabym mu podobne książki dla dzieci, ale może z nieco łagodniejszymi bohaterami np. seria o Mikołajku.