Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długi lot w 8 miesiącu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Pytanie tylko do osób, które faktycznie leciały w trzecim trymestrze. Mam w perspektywie za dwa tygodnie dwa 12-godzinne loty (32 i 34 tc). To moja pierwsza ciąża, przebiega książkowo, wszystkie badania w normie, żadnych nieprawidłowości, będę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę latać. Czuję się dobrze, jestem w formie, ale wiadomo - chwilami dokucza mi nieco kręgosłup, czasami bolą mnie żebra, szybciej się męczę. Nogi mi nie puchną ale czasami muszę się przespacerować albo wyciągnąć się jak dłużej siedzę w jednej pozycji - takie standardowe dolegliwości. Rozmawiałam też już z przewoźnikiem, i wszystko ok z ich strony. Czy któraś z Was taką podróż odbyła? Możecie podzielić się doświadczeniami i radami? Dzięki z góry!

Gość gość
ciąża to nie choroba

Gość gość
Nie, to nie choroba.Jednak w zaawansowanej ciąży jest wymagane zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do lotu - więc nie jest ona traktowana jako stan standardowy. Gdyby chodziło o dwugodzinny lot, nie miałabym wątpliwości - 12 godzin jednak jest już uciążliwe również dla zdrowych "nieciężarnych". Stąd pytanie.