Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenadobraduszagość

jak powiedzieć to lekarzowi

Polecane posty

witam leczę się na nerwica , podejrzewam że mam silna depresję ... nie wiem jak mam to powiedzieć lekarzowi . chodzę do rodzinnego z nerwica boję się że wyśle mnie do psychiatry a ją nie będę w stanie wymusić z siebie słowa :(

Gość gość
Najpierw do psychologa cie skieruje i z tego co wiem teraz ludzie z wieloma problemami tam chodzą.

Gość gość
idź do neurologa on też wypisuje leki na takie rzeczy

nie chodzi mi o to że się boję ... ale nie wiem czy będę w stanie wypowiedzieć się o moich traumatycznych przeżyciach , myślę codziennie żeby się zabić nie widzę sensu ...... chce żeby ktoś mi pomógł . może był ktoś z was u psychiatry miał problem taki jak ją jestem bardzo emocionalna ? jak taki psychiatra zaczyna rozmowę ? jak to wszystko wygląda?

Idz do rodzinnego, i popros o skierowanie do psychiatry, poniewaz cierpisz na nerwicè lèkową po osobistych traumatycznych przezyciach, i potrzebujesz pomocy specjalisty. Tak powiedz. Nie bój siè, nie wstydz siè. Ludzie mają problemy z psychiką, traumy pourazowe, i szukają pomocy. Pozdrawiam.

Gość gość
Normalna sprawa. Najlepiej napisz sobie na kartce i potem odczytaj. Ja tez sie lecze na depresje (ale nie w Polsce) i po prostu powiedzialam lekarce, ze mam depresje, chce sie zabic, wszystko jest czarnym tunelem, nie wstaje w ogole z lozka i chcialabym zeby mnie przejechal autobus. I poprosilam o antydepresanty. Dostalam je i teraz juz jest lepiej. Normalka, nikogo to nie dziwi. Lekarze takich pacjentow maja mnostwo. Po to tam idziesz zeby wyzdrowiec, a lekarz jest od tego zeby ci to umozliwic.