Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

John Eccles człowiek ma dusze

Polecane posty

Gość gość

laureat Nagrody Nobla John Eccles w oparciu o wyniki naukowych dociekań stwierdził, że każdy człowiek ma nieśmiertelną duszę Profesor John Carew Eccles, australijski neurofizjolog (1903 – 1997, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizjologii i medycyny (1963)) , opierając się na wynikach swoich wieloletnich naukowych obserwacji i analiz, stwierdza, że materia nie jest w stanie wytwarzać zjawisk psychicznych i nie ma przechodzenia energii fizycznej w psychiczną. Tym samym tylko duchowa rzeczywistość może wytwarzać zjawiska psychiczne. Australijski noblista uświadamia nam, że z naukowego punktu widzenia trzeba jednoznacznie odrzucić twierdzenie materialistów, że ludzka świadomość jest produktem materii. Dla J. Ecclesa stało się oczywiste, że umysł człowieka, jego osobowe ja, istnieje jako duchowy wymiar człowieczeństwa i jest nieśmiertelną duszą

Gość gość
Pitolisz i tyle przeczytaj lepiej książkę ''Dlaczego wierzymy w Boga-ów''.A ciekawe kiedy ta dusza powstała jak człowiek był małpą,neardentalczykiem,hominidem,homo erectusem czy może homo sapiensem?

Gość gość
ciekawe kiedy odkryją Boga :D na 100% Bóg istnieje wiem bo z Jezusem gadałam

Gość gość
Z Jezusem gada co drugi w szpitalu psychiatrycznym.

Gość gość
psychiatra kontra noblista australijski neurofizjolog i ktury z nich ma racje czyli prawdę mówi ale oglądałem zagadki wrzechswiata z morganem freemanem ze naukowcy sa blisko udowodnienia ze człowiek ma dusze

Gość gość
Z Jezusem gada co drugi w szpitalu psychiatrycznym x x myśl co chcesz ja swoje wiem :D