Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie radzę sobie z nauką

Polecane posty

Gość gość

Nauka prostych rzeczy przychodzi mi z dużym trudem, mam słabą pamięć (a kiedys słynęłam z dobrej! ale myślę że chroniczny stres mi coś porobił..). Nie wspomnę o przedmiotach typu chemia, fizyka.. i pisanie z nich sprawozdan. NIE wiem, co jest do czego, gubię się, oznaczenia są inne niż w książce na ćwiczeniach czasem, ale jakoś ludzie to robią, tylko ja jestem upośledzona. Jestem też do tyłu z matmą, ale z matmą jest prościej, trzeba ją ćwiczyć i tyle, tutaj jak nie rozkminiasz to nie ruszysz dalej. Jestem załamana.. na jutro znowu jedno sprawozdanie mam nie do końca, nie wspominając o drugim z fizy, w którym pewnie brakuje mi połowy danych. Jak upośledzona.. poważnie. Na ćwiczeniach praktycznych z chemii też nie ogarniam, ciągle zostaję ostatnia w laboratorium, bo zrobię zły wniosek i techniczki muszą mi pomagać, poprawiają mnie. Ale wiem dlaczego tak jest, po prostu nie umiem się skupić i logicznie myśleć, czytać skrypt i robić tego wszystkiego. Wyłącza mi się mózg ze strachu. Powiecie, że jestem pieprznięta i żebym po prostu się nie stresowała, ale to nie jest takie proste. Ja jestem taka, że lubię też wiele rzeczy robić powoli, dopiero wtedy się naprawdę skupiam, a jak to zrobic, jak masz 15 minut na spr praktycznym gdzie jeszcze po parę osób ma odczynniki i dosłowni wyrywamy je sobie z rąk? Jeden spr zdałam na 4+ na szczęście, wykryłam wszystko, ale z jutrzejszym będzie masakra bo ostatnio źle to robiłam i w rezultacie połowy rzeczy nie pamiętam, nie byłoby tak źle bo mam skrypt i już wiem co po kolei zrobic, ale nie wiem jakich narzędzi użyć do 2 rzeczy. Ogólnie koszmar A to jest mój 2 kierunek, pierwszy zawaliłam przez niechodzenie (problemy zdrowotne, ze stresu) :) gdybym normalnie była na studiach, to teraz w tym roku pisałabym inżyniera...

Gość gość
Mam ochotę jutro nie iść na zajęcia, ale nie chciałabym tego..poza tym jest problem z odrabianiem. jednak wiem, że jednego sprawka nie oddam (a pierwsze odda mi do poprawy) a drugie mam źle zapewne.No i nie wiem do końca na ten sprawdzian praktyczny... ale się nie nauczę, jak nie pojdę. Zaraz mi serce wysiądzie z tego stresu, boli mnie jak cholera.

Gość gość
dasz radę, tylo musisz się wciągnąć. trzymam kciuki!

Gość chłopakzwawy
Hej, to pierwszy rok? Jaka uczelnia? Myślę że z fiz mogę pomóc, z chemii zależy. napisz mirodow@gmail.com

Gość gość
wmawiasz sobie dziewczyno to wszystko. usiadz ndad ksiazkami, przeanalizuj wszysto. bedzie dobrze.

Gość gość
za to najlepiej umiem parzyc ziemniaki w parniku dla naszych wieprzkow. w wykopkach tez jestem najszybsza

Dasz radę! Otwórz książki i systematycznie przerabiaj materiał. Ogrom materiały na studiach może przytłoczyć, ale wszystko da się przejść! Cztery rady: 1. Ucz się regularnie 2. Jedz regularnie 3. Dorzuć do diety suplement diety oparty na łatwo przyswajanym magnezie (np. Plusssz Uczeń) - pomoże Ci się skupić i obniży stres 4. WYSYPIAJ SIĘ! Będzie dobrze:)