Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysia12

ubieranie roczniaka

Polecane posty

Gość sysia12

Witajcie , jak ubieracie swoje 12 miesieczne dzieci na spacer gdy tak jak dzisiaj jest 2 stopnie ? nie wiem czy wyjmowac juz kombinezon ? A wy jak radzicie sobie z nieprzegrzaniem a zarazem aby dziecko nie zmarzlo podczas wyjscia na dwor ?

Gość gość
Ja mam spodnie i kurtkę z podszewką dość ciepłą, jeszcze nawet nie kupowaliśmy kombinezonu bo na razie. Waham sie co do rozmiaru.

Gość sysia12
no a akurat kombinezon mam i to nie jeden na teraz i jak troche podrosnie tylko nie wiem czy zakladac czy zaczekac az spadnie snieg, a chcialabym wyjsc na dwor a nie chce zeby zachorowal bo za 2 tygodnie czeka mnie szczepienie

Gość gość
Kombinezon to raczej na temperatury minusowe. Zależy też gdzie idę, bo jakbym miała cały dzień z roczniakiem na dworze siedzieć to może i bym założyła, a jak idę np. do Teatru Małego Widza (tak, teatr dla dzieci od 1 roku), to lżej ubieram, bo i tak zaraz zdejmę :)

Gość sysia12
no mnie bardziej interesuje taki pobyt dluzszy z dzieckiem na podworku bo chce zeby sobie troche pochodzil i pooddychal swiezym powietrzem

Gość gość
Dziewczyny ja pierniczę, przecież 2 stopnie to temperatura zimowa. To jak wy te dzieci chcecie ubrać? W wiatrówkę? Mój miał kurtkę zimową, spodnie i rajtuzy pod nimi. Ja miałam kurtkę przejściową ale jak dziś jeszcze wyjdę to ubiorę zimową i kozaki, bo zmarzłam! A nie będę marznąć przez nową "angielską" mode (czyt. bez czapek, cienkie kurki, bez rajstop- dziecko)

Gość gość
O, serio z takim maluchem do teatru?? A powiedz, jak to wygląda, jakie są spektakle i jak taki maluszek się zachowuje? Gdzie chodzicie?

Gość gość
dokładnie, ja sama już w kurtce zimowej chodzę a one dziecku chcą założyć wiatrówkę.

Gość gość
a co to zima to cały czas na minusie? przecież temperatura waha się od kilu stopni poniżej zera do kilku stopni powyżej zera. I jakoś cały czas chodzimy z zimówkach. Ogarnijcie się ! co się tak bronicie przed tymi kurtkami zimowymi, za to potem pewnie będziecie jeszcze przy plus 10 st na wiosnę nosić twardo kurtki zimowe.

Gość gość
a co to zima to cały czas na minusie? przecież temperatura waha się od kilu stopni poniżej zera do kilku stopni powyżej zera. I jakoś cały czas chodzimy z zimówkach. Ogarnijcie się ! co się tak bronicie przed tymi kurtkami zimowymi, za to potem pewnie będziecie jeszcze przy plus 10 st na wiosnę nosić twardo kurtki zimowe. X One latem biegają w kozakach i botkach aby w zimę marznąć w adidasach i balernikach...

Gość sysia12
nie chodzi o to zeby zakladac wiatrowke tylko czy kombinezon bedzie ok ? bo mam jeszcze kurtke zimowa ale sadze ze wygodniej bedzie mu w kombinezonie bo nie bedzie trzeba caly czas poprawiac zeby nie przeziebil nerek . tylko czy jak zaloze mu kombinezon nie bedzie wygladalo troche dziwnie bo wiem ze starsze dzieci nosza kombinezony ale jak jest snieg i na sanki sie idzie

Gość gość
Kurtka i ocieplane spodenki za wczesnie na kombinezon

Gość gość
a czego ma wyglądać dziwnie? ma być ciepło ;) jesli jest dzisiaj zimny dzień to ubierz ciepło i nie patrz czy zima czy nie. www.bejbi.net

Gość gość
Ok,to ja ci odpowiem:) jezeli uwazasz,ze w kombinezonie bedzie akurat to pewnie ze zaloz. Zreszta sa roznej grubosci kombinezony,sama mialam dla.dziecka 3 rodzaje. Na jesieni w tamtym roku,dosc wczesnej jesieni rano bywaly przymrozki i do poludnia bylo na prawde zimno. Moj syn dopiero co siadal w wozku. I rano na spacery wkladalam mu kombinezon. Nie byl przegrzany,bylo mu po prostu cieplo,jak otulony kolderka. Pod kombinezonem mial tylko rajstopki. W tym roku ma 19 miesiecy i jeszcze kombinezonu nie nosi ale np.na getry ktore nosi po domu wkladam mu spodenki ortalionowe bo lubi siadac na piachu w piaskownicy.chociaz juz rzadziej to robi bo czuje ze ciagnie zimno. Ale kurtke ma zimowa:do miasta,wtedy ciut lzej go ubieram,u dziadkow na wsi ma starsza kurtke troche ciensza,bardziej jesienna,to mu zakladam pod spod jeszcze taki "polarek". To nie polar ale tez taki przytulny,cieply material tylko cienki. Ale pewnie zaraz do biegania na wsi wyciagne mu kombinezon jak sie nie ociepli.

Gość gość
Na kombinezon jest zbyt ciepło,