Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgosia

Jak karmić dziecko które ukończy 12 miesięcy

Polecane posty

Gość gośćgosia

Witam Czy można dziecku dawać wtedy smażone lub pieczone rzeczy, jak Wy karmicie? Czy możecie mi napisać przykładowe rzeczy do jedzenia dla dziecka 12 mc i większego

Gość gośćgosia
Gotuje sama co moge gotować dziecku po 12 mc. Czy może jeść z nami tak jak my czy raczej nie?

Gość LaDy MaMa
Ja jestem dopiero w pierwszej ciąży więc nie mam doświadczenia ale wydaje mi się że może jeść normalne rzeczy ale raczej te łatwo strawne.

Gość gość
moje dziecko od kiedy skonczyło rok je wszystko to co my. przykładowy jadłospis? 7:30 mleko 240 ml / kaszka 10:30 owoc + kanapka 14:00 obiad 17:00 podwieczorek - budyń/kisiel/owoce/ciasto domowe/jogurt 19:30 mleko 240 ml / kaszka

Gość gość
Smazonego nie dawaj po co.

Gość gość
moja córka ma prawie 16 miesięcy jadłospis: 7-8.00 kaszka Bobovita/ Kasza manna na mleku krowim/ bułka lub chleb z masłem+ mleko do popicia około 180 ml 10-11 chleb z masłem + jajko na twardo/ dżem/ ser biały/ ser żółty / jogurt z bananem 15.00 obiad : warzywa z miesem + ziemniaki / rosół z makaronem/pulpety + warzywa 16-17. II danie : kopytka/ rosół z makaronem/ warzywa z miesiem i ziemniakami/ryż/ czasem kisiel / zupa / Żurek jabłko lub banan lub biszkopt lub ciasto domowe na przekąskę 20.00 kolacja cos godz 10-11

Gość gość
mój jak skończył rok to jadł mniej więcej tak: 6. mleko plus kanapka 10. kasza jaglana/ryż/płatki owsiane na wodzie z owocami 13 trochę zupy 15 drugie danie - to co my, tylko mniej przyprawione - bardzo rzadko jemy smażone, wolimy pieczone lub parowane, z racji, że to zdrowsze i ... wymaga mniej zaangażowania :D mój mąż jak jest jego "dyżur" na kuchni to praktycznie zawsze serwuje dania z parowaru :) 18 kisiel, budyń lub galaretka z owocami 21 płatki kukurydziane na mleku