Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Wolicie okulary czy soczewki kontaktowe?

Polecane posty

Gość gość
Soczewki kontaktowe nie są ze szkła... I są o wielr wygodniejsze od okularów.

Gość weronika31
Wole nosić okulary - dobrze dobrane oprawki okularów są ozdobą twarzy. Moje okulary kupuję w Galerii Widzenia na Pasażu Czerwona Torebka przy ulicy Magicznej w Warszawie. Tam z pomocą stylistyki można wybrać odpowiednie dla siebie oprawki.

Gość weronika31
A soczewki to dla plebsu - przecierz wiadomo że okulary sa oznaką przynalerznosci do inteligenctwa :)

Gość dytkaa
weronika31 też uwielbiam tą Galerię Widzenia ;) świetnie dobierają tam oprawki a dużym plusem jest też to, że jako nieliczni w Polsce dzięki najnowszym urządzeniom pomiarowym i doświadczonym specjalistom, są w stanie wykonać okulary o najwyższym poziomie personalizacji.

Gość gość
ja od lat mam okulary i nie chce tego zmieniac. co najwyzszej zmieniam oprawki i szkla jak trzeba. Wszytsko w jednym salonie http://www.poloptyk.pl/okulary-korekcyjne.html i tyle. Soczewki to wiecej kasy na plyny i ich wymiane, poza tym moga podrazniac oko.

Gość gość
dziewczyny proszę o pomoc! Muszę kupić sobie okulary, a nie bardzo wiem jakie oprawki wybrać. Mam na oku kilka fajnych modeli (coś jak ray bany) z allinside.pl. Myślicie, że to dobry wybór? Od wszystkich słyszę, że łatwo zniszczyć oprawki etc, więc patrzę też na cenę, by nie była za wysoka (nie dysponuję też dużą gotówką).

Zdecydowanie wolę szkła kontaktowe. Wyglądam w nich dużo lepiej, nie paćkam ich palcami i wygodnie się w nich ogląda np: telewizję leżąc na boku. Często kupuję soczewki na kontaktowe.pl. Mają tam dużo promocji więc mogę kupować jednodniowe i nie wychodzi drogo. Wiem, że to wymaga dyscypliny ale komfort jest znaczący.

Ja w zależności od sytuacji noszę albo okulary albo szkła kontaktowe :) Do okularów się przyzwyczaiłam i uważam, że dobrze dobrane oprawki mogą zdziałać cuda. I lubię dość często zmieniać oprawki. Teraz mam" na oku" coś rewelacyjnego. Znalazłam świetne Santino na kodano.pl w kolorze czarnym . I są takie jak lubię- eleganckie i trochę zadziorne :) No i ta ich promocja- 2 oprawki za złotówkę :D Chyba się skuszę.

Gość gość
kamilko, jesteś dziewicą? :classic_cool:

Gość gość
nosze okulary.. jak ktos pisal dobrze dobrane fajne oprawki sa jakby ozdoba twarzy. soczewek sie troche boje. tego zakladania,zdejmowania, swiadomosci ze mam cos na oku ze moze mi to jakos podraznic oko czy cos.. ale kiedys wyprobuje i moze od czasu do czasu okazjonalnie bede je zakladac

Gość gość
Zdecydowanie soczewki. Przez 6 tyg nie zdejmuje i nie musze umierac sie z okularami. Lecz to jednak wydatek jest. Jeszcze tylko jedna marke moge Bo w innych musze zdejmowac. Polecam night&day inne moglam nosic gora 1 dzien i na noc musialam zdejmowac