Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uważaćnakuriera

Kradzież i lizodupstwo międzi kurierem siódemka i sklepem intenetowym na allegro

Polecane posty

Gość uważaćnakuriera

OSTRZEGAM!!! Robią nas w jajo aż piszczy. Niedawno kupiłam 3 pary butów na allegro, oficjalny sklep internetowy, nie jakieś prywatne aukcje. Zapłaciłam czekam na przesyłkę, kurier przywozi paczkę oklejoną, w środku brakuje 2 par butów. Zgłaszam reklamację w siódemce i do sklepu i oczekuję wyjaśnienia. Jednocześnie ur******** prywatne znajomości i dowiaduję się że pracownik magazynowy siódemki buchnął buty. Tam mają foliopaki i bez problemu można wyczuć co jest w środku. Należy mi się odszkodowanie, paczka była ubezpieczona, a tu się nagle odzywa sklep z informacją że w wyniku pomyłki magazynowej ONI -SKLEP wysłali mi tylko jedne buty, serdecznie przepraszają i zwrócą pieniądze na konto. No śmiech na sali, siódemka szybciutko dogadała się ze sklepem żadnej kradzieży niby nie było, odszkodowania nie będzie, a poszkodowany czyli klient czyli ja lub wy, może się w d**e cmoknąć i łaskawie dostanie zwrot za buty, nawet bez kosztów przesyłki bo przecież jedna para dotarła. OSZUŚCI I ZŁODZIEJE w tej cholernej siódemce.

Gość gość
Nie ciebie pierwszą i nie ostatnią okradli i okradną. MI buchnęli garnki. Napisali, że nie oddadzą, przesyłka rzekomo dotarła a że nie otrzymałam to mój problem.

Gość gość
Trafiłaś na uczciwego sprzedawcę i jeszcze narzekasz? Pewnie uznał, że został popełniony błąd przy pakowaniu (co się zdarza i czasem ciężko to zweryfikować) albo nie chce się narażać na negatywny komentarz (jeśli jest świeży na rynku) i chce zwrócić ci z własnej kieszeni pieniądze, które powinien otrzymać od firmy kurierskiej w ramach ubezpieczenia przesyłki. Powinnaś napisać do sklepu, że wg twoich informacji kradzieży dopuścił się pracownik firmy kurierskiej. Narażasz uczciwego sprzedawcę na koszty i to on jest jedynym poszkodowanym. Złodziej na butach zarobił, ty otrzymasz zwrot pieniędzy, ale z czyjej kieszeni? Sprzedawcy. Oczywiście, jest trochę oszustów w handlu internetowym, ale to sprzedawca znajduje się zawsze w gorszym położeniu niż klient czy doręczyciel. Klient może zmniejszyć sprzedaż niepochlebnymi komentarzami a firmom kurierskim czy Poczcie nietrudno odrzucić reklamację ubezpieczonej przesyłki - wystarczy, że została doręczona, nawet uzyskanie podpisu osoby odbierającej graniczy z cudem. Dlatego przesyłki należy otwierać w obecności listonosza czy kuriera, wtedy sam klient może wnieść reklamację.

Gość gość
Może następnym razem z serwisu jadezabiore.pl skorzystaj? Ja kilak razy coś kupowałam na allegro i potem paczkę dostarczał mi jeden z użytkowników jadezabiore.pl. Paczkę miałam tego samego dnia i też fajne osoby poznałam

Gość gość
Mnie też okradli w firmie kurierskiej SIÓDEMKA. Nikomu nie polecam!!! Nadawca wziął winę na siebie, więc stratna nie będę, ale wkurza mnie, że złodzieje pozostają bezkarni i dalej będą kraść. Oni otwierają paczki, wyjmują coś i zaklejają od nowa. Mnie zastanowiło, że na taśmie firmowej jest taśma zwykła, a sklep używa tylko firmowej, ale przy kurierze tego nie zauważyłam. A różnica wagi na kartce i faktyczna to 1 kg. Niech szlag trafi. Nie korzystajcie z Siódemki w mazowieckim! Jeszcze podrabiają podpisy, paczki są niby dostarczane wcześniej niż faktycznie, tak widnieje na śledzeniu paczki.

Gość gość
za podrobienie podpisu jest kara do 5 lat wiezienia -ajakiegokoliek podpisu, nawet w ddobrej wierze, takze jak ktos falszuje wasze podpisy i kradnie, to zglaszajcie na policję