Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego faceci nie lubią gdy kobieta zarabia więcej o nich?

Polecane posty

Gość gość

Myślałam, że to dotyczy przeważnie islamu, bo to tam właśnie kobieta jest najbardziej poniewierana, a tymczasem dowiaduję się, że ten problem tkwi praktycznie wszędzie. Mężczyzna czuje się zazdrosny, gdy jego kobieta awansuje na wyższe stanowisko, ponieważ woli mieć kobietę pilnującą bardziej ogniska domowego niż swojej kariery.

Gość gość
nie wiem i nie interesuje mnie to

Gość gość
pierwsze slysze a jestem facetem :) ja nie widze zadnego problemu zeby laska zarabiala ode mnie 2 razy wiecej alew anglii to raczej mozliwe w 5% i szansa na to ze kiedys na taka trafie wynosi tyle samo haha

Gość gość
p.s oczywiscie mialem na mysli niemozliwe ale znam tutaj 3 kobiety ktore maja swietna prace jedna to moja kuzynka pracuje jakoasystenka w oxfordzie na uczelni wyzszej druga w londynie jako patolog i 3 dobra koleazanka w londynie nadzoruje prace personelu medycznego (czesc jakies) mozna ?mozna a wydaje sie kobietom tutaj ze szczyt marzen ich kariery to sprzedawanie telefonow komorkowych dla polakow hehe

Gość gość
jakie sa nasze marzenia to ty gowno wiesz obszczymurku a tak na marginesie to nie znam zadego ktoremu by to przeszkadzalo hehehe, mi osobiscie bylo by glupio jakby laska moj a wiecej szmalu zaraoila jakies to takie nie wiem , uwlaszczylo by mi godnosci meskiej,, ale gdzie tu trez znalez mezczyne??/wszystko gole i wesole

Gość gość
ulaszczaloby cito bo masz kompleksy i jestes niedowartosciowany myslisz ze jak zarobiszwiecej odkobiety to jestes lepszy wiecej odniej wart nie na tym polega partnerstwo fajnie jezeli panna chce sie rozwijac i to idzie w parze z zarobkami moj kuzyn w pl wybudowal dom kiedy jego zona nie miala pracy utrzymywal ja przez dlugi czas kiedy konczyla studia edycyne zarabial nawet dobrze nie mial jakiegggos cisnienia na prace w swoim kierunku kiedy zona skonczyla juz ta medycyne i po ilus tam latach jak juz zaczela zarabiac pieniadze jako lekarz zdecydowali we dwoje ze to on zostanie w domu gotuje obiady i opiekujesie dziecmi :) jej to odpowiada jemu tez nie jednemu facetowi by to przeszkadzalo ale on zna swoja wartosc jego zona jet lekarzem jest piekna kobieta ktorago kocha

Gość gość
Bo to dla każdego mezczyzny w kazdym kraju oznacza zagrożenie. Facet przyzwyczajony ze kobieta siedzi w domu, robi wszystko i wychowuje dzieci i daje seks boi sie ze jesli zarabia wiecej od niego to moze w kazdej chwili odejsc i bajeczka sie konczy. Tak, faceci sami nie maja zbyt wiele do zaoferowania poza przynoszeniem kupki pieniedzy do domu.

Gość gość
Czy ja wiem.. kiedys podpytywalem sie troche kolegow o ten temat zaden nie powiedzial ze mialby cos przeciwko wrecz przeciwnie to fajne uczucie wiedziec ze rodzina nie jes zalezna tylko od ciebie i masz wsparcie ze strony zony tez :) ale moze to tylko roczik 82 wydaje mi sie ze niektorzy wlasnie podbudowuja tym swoje egoze rodzina jest zalezna od niego i mu zawdziecza przezycie slabe to jest w wypadku kiedy kobieta chce i moze pracowac :)

Gość gość
Czy ja wiem.. kiedys podpytywalem sie troche kolegow o ten temat zaden nie powiedzial ze mialby cos przeciwko wrecz przeciwnie to fajne uczucie wiedziec ze rodzina nie jes zalezna tylko od ciebie i masz wsparcie ze strony zony tez xxx taaaaa! w teorii to nikt nie ma nic przeciwko - ale poczekaj aż taka sytuacja zaistnieje - facet nie wytrzyma tego psychicznie

Gość gość
same nieudacznicctwo chlopy w domu by siedzieli najchetniej bravo i dzieci wychowywali/koniec swiata/prawdziwy facet ma zarobic na dom i to duzo/jak moj kolega co meczylo go zarabianie 2tys pojechal na platwormy do norwegii/

Gość gość
a ina w pl pracuje i wychowuje dziecko?a co ma na platformyz niemowlakiem jechac?? chcialo bawic sie w dom trzeba zap***alac

Gość gość
Krucafuks11 dziś Puki co wytrzymuję . Taki nieudacznik ze mnie xxx no cóż... to już nie nasza wina

Gość gość
Coś w tym jest mój mówił, że mu nie przeszkadza, ale odkąd zarabiam więcej od niego robi nadgodziny i zapisał się na kursy doszkalajace, żeby zmienić pracę na lepiej płatna. Ale to dobrze, działa motywujaco na niego.

Gość gość
Mówić to sobie może ale jak przyjdzie co do czego to siada mu psychika. Faceci są strasznie słabi psychicznie i właściwie nadają się tylko do zarabiania kasy. Jak ktoś zagrozi ich pozycję (nie daj boże kobieta (w dodatku żona czy partnerka) to mu od razu penis opada, czuje sie bezużyteczny, depresja...tak już jest. Słabe istotki.

Gość exdebill_rzuca okiem
nie, że siada psychika, raczej wzrasta motywacja, żeby żonę dogonić;) miałam exa, który zaumaczyrabiał mniej ode mnie, tłumaczyłam, że przecież ja już pracuję od dwóch lat, a on dopiero zaczyna po studiach, ale...wjechało mu to na ambicję. Kolega, z którym pracowałam też zarabiał mniej (bo też zmienił karierę i zaczynał jako świeżak) i brał fuchy do robienia, żeby tylko ją doścignąć, ale w domu się raczej nie przyznawał, że taki robal go gryzie.

Gość gość
wyjątkowo kretyńskie pytanie :O ile masz lat? 13 :O

Gość gość
Czyli jednak maja kompleksy. Te dodatkowe prace to tego oznaka

Gość gość
a ja powiem po krótce bo wtedy myślą że kobieta ich uważa za nieudacznika dlatego nie lubią.