Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem z bratem

Problem z bratem

Polecane posty

Gość Problem z bratem

Witam. Moja babcia umieściła mnie w swoim testamencie jako jedyną spadkobierczynie, 9 lat temu po jej śmierci mój brat z żoną próbowali podważyć testament twierdząc, że babcia była nieświadoma spisując go. Przed sądem zostało udowodnione, że to nieprawda i mieszkanie zgodnie z wolą babci trafiło do mnie. Po tym jak je sprzedałam i wyjechałam z kraju mój brat stwierdził, że siostra mu nie potrzebna, nie chce utrzymywać ze mną kontaktu i wgl do Polski mogę nie wracać. W przeciągu 8 lat ukończyłam studia, wyszłam za mąż i obecnie wychowuje synka. Mój brat przez cały ten czas nie utrzymywał ze mną kontaktu, kiedy rodzice wspominali o mnie wychodził z domu, kiedy przebywałam w Polsce nie przychodził rodziców, nie było go na moim ślubie. Nasze pierwsze spotkanie chyba od 3 czy 4 lat nastąpiło na rocznicy ślubu naszych rodziców. Wtedy dowiedział się, że mój mąż jest zamożną osoba i nagle postanowił odnowić kontakt. Nie tylko był przemiły, ale dawał do zrozumienia jak im ciężko i jak bardzo potrzebna jest im pomoc finansowa. Po zakończeniu rocznicy byłam zdecydowana przesłać im pieniądze, zwłaszcza, że wychowują troje dzieci,ale kiedy zobaczyłam, że mają samochód, każde z dzieci "lata" z nowym telefonem, najstarsze chwali się, że za dwa tygodnie jada na wycieczkę za granice to mnie, aż zamurowało. Mój brat przed chwilą żali się, że oboje z żoną pracują, a mimo tego nie stać ich na podstawowe wydatki. Dopiero potem okazało się, że Łukasz sądzi, że skoro ja mam więcej to MUSZE mu pomagać, a kiedy zaczęłam mu tłumaczyć, że to mój mąż dorobił się dużych pieniędzy to wyzwał mnie od dziwek i naciągaczek. Nie wiem co mam zrobić z tą sytuacją, pomóżcie.

Gość gość
Najlepiej chyba wrócić do stanu wyjściowego, tj. brak kontaktów z bratem...