Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fizjoterapia, co sadzicie o tym zawodzie?

Polecane posty

Gość gość
tylko gorzej z praca i zarobkami, bo NFZ obcina kontrakty.

Gość Ida Stawarska
Dlatego moja fizjoterapeutka, Magdalena Brunagel, przerzuciła się na fizjoterapię mobilną. Moim zdaniem jest to bardzo wymagający zawód i nie wszyscy mają do niego odpowiednie predyspozycje.

Gość gość
Ja jestem fizjoterapeutką, rok po magisterce i powiem Ci jedno: g****o masz z pracą. Po samych studiach nic nie masz, czego mi wcześniej tego nikt nie mówił ;/ potrzebne są kosztowne kursy specjalizujące które kosztują od 1000 do 20 000zł. Przykład kinezjotaping - ok 1200zł za weekend, kurs PNF - ok 3200zł, kurs Bobath (terapia dzieci) - ok 16 000zł za jeden miesiąc a po pół roku kolejny miesiąc. Bez kursów nie masz... poza tym z pracą jest baaaardzo słabo. Tym bardziej musisz mieć kursy żeby być konkurencyjna na rynku pracy. Mimo że studia i taka praca mi się podoba to coraz bardziej żałuję, że na to poszłam ;/ Jadę za granicę, może tam mi się poszczęści :(

Gość gość
Ida, słuchaj, a podasz mi jakieś namiary na tą swoją fizjoterapeutkę? Byłabym wdzięczna.

Gość arleta32
Bardzo dobry zawód. Tylko trzeba mieć ukończone odpowiednie kursy takie jak np. ten http://www.topschool-pnf.pl/ . Nowoczesne metody pracy, staranność, doświadczenie - to w mojej ocenie droga do sukcesu. Także warto pomyśleć.