Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lored

dziwne tabletki...

Polecane posty

Gość lored

Od września zaczelam brać inne tabletki niż bralam, są to loesyrin20 i od tego czasu dziwnie sie czuje, ale martwią mnie czeste brązowe plamienia. Zawsze okres pojawial się w piątek a teraz nagle w czwartek, gdzie to nawet nie wiem czy byl okres bo bardziej przypominalo brązowy kolor. Taki okres trwal 3-4 dni bo zakończyli sie jasnymi brazowymi plamieniami. Natomiast teraz, gdzie jestem 2 tygodnie przed okresem dzis zaczelo sie krwawienie i wraz z tym brązowym śluzem. Za tydzień chcialam isc do lekarza, aby wyjaśnil ta przyczynę, ale moze troche za bardzo panikuje i któras z was miala podobnie? Dość czesto mam jakies mdlosci, źle sie czuje, ale tłumaczę sobie ze to przez tabletki.. Stosuje je regulanie o tej samej porze, współżyje, ale o ciąży to chyba nie ma co mówić.. Jak myslicie?

Gość gość
Plamienia przy zmianie tabletek są normalne. Czas pojawienia się okresu po zmianie tabletek też może się zmienić. Brązowe okresy są jak najbardziej normalne. Podobnie jak skrzepy i okres skromniutki jak deszcze nad Atacamą. Bez paniki.

Gość gość
Kiedys mialam podobnie:p tyle ze w moim przypadku to wina byly źle dobrane tabsy.

Gość gość
Ja bym poczekała miesiąc jeszcze. Tak jak pisałam, organizm się przyzwyczaja po prostu.

Gość lored
To by mialo sens. Moze faktycznie zaczekam jeszcze z miesiąc. A jak nic sie nie zmieni, to wyrzuce te cholerne tabletki, bo nie znoszę ich brać... A niestety musze.

Gość gość
Nie mówię tego z własnego doświadczenia, ale mam fają ginekolożke, która zawsze coś mówi od siebie. Jak zmieniałam tabletki z Cilestu (bo go wycofali) na Novywnette to podała, że mogę mieć dokładnie takie objawy jakie Ty opisujesz. Co wynika własnie z przyzwyczajania się organizmu. Ale np. 7 lat na Cileście miałam okresy 1-2 dniowe (krwawienie z odstwienia) i to też okej. Też tłumaczyła, że sa kobiety, które czasami w ogóle nie krwawią. Moje okresy to był skrzepy, często brązowe. Też okej.

Gość gość
A ja na twoim miejscu poszlabym do gina. A moze jestes w ciazy, bo mowisz, ze masz nudności. A to jest niebezpieczne gdy bierzesz tabletki a jestes w ciazy.

Gość gość
Nie pisz jej bzdur!!! tabletki nijak nie szkodzą, jeśli jesteś w ewentualnej ciąży. Skąd wy bierzecie takie teksty?

Gość lored
Rozumiem, dziekuje za pomocną odpowiedź. Trochę się uspokoiłam, nie sądziłam, że takie komplikacje maja prawo sie pojawić skoro stosuje sie regulanie.

Gość lored
Nie, nie o ciąży nie ma mowy.

Gość gość
Zdziwisz się ale tabsy maja duży wplyw na rozwój plodu. Czesto kobieta nie wie ze jest w ciąży i bierze tabletki a potem wielkie zdziwienie ze byla w ciąży. Czesto sie dzieje tak gdy jest ciaza pozamaciczna.

Gość gość
Tabletki nie wpływają na płód!!!! Spytaj proszę ginekologa, nie pisz bzdur.

Gość gość
oczywiście,ze tabletki wpływają na płód idiotkko powyżej