Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roszpulka

social housing ktoś coś?

Polecane posty

Gość roszpulka

witam, znalazlam sie w paskudnej sytuacji,żadna agencja nie chce wynająć mi mieszkania,bo od razu slyszą,że jestem obokrajowcem.A z poprzedniego się musiałam wyprowadzić- podobno kazdemu po roku wysylaja eksmisje...y ta. w kazdym razie zostałam bezdomna, council wyslal mnie do temporary accomodation,a w liscie z decyzją,an który czekalam 7tygodni dostalam band dhd, ktoś wie ile trwa teraz czekanie na taka chate? pozdrawiam roszpulka

Gość gość
Nikt ci tu lepiej nie doradzi niz twoj wlasny council bo oni najlepiej znaja procedury, mozesz zawsze udac sie do lokalnego CAB office i tam uzyskac porade. Nie sluchaj ludzi na forum bo tyle bzdur co tutaj wypisuja to dawno nie slyszalam. Kazda sytuacja jest inna i czas oczekiwania inny. Jesli juz jestes w temporary accommodation to nie jest zle. A gdzie mieszkasz? Bo to tez ma znaczenie bo np w takim Londynie to nieraz czekasz latami na mieszkanie a w malej miescie 3 miesiace

Gość gość
Troche tez ci nie wierze, ze agencja ci nie chce wynajac mieszkania bo jestes obcokrajowcem. Dla agencji to nie ma zadnego znaczenia jesli im bedziesz placic czynsz. Moze jestes DSS i dlatego ci nie chca wynajac

Gość roszpulka
w sumie to musiałam tu napisać,bo na angielskich forach tematy są z przed kilku lat,a ja tu oszaleje czekając... Obawiałam się złośliwych komentarzy,ale ciekawość wygrala;) mieszkam w kent, niestety wyslali mnie do Temporary Accommodation pol h autobusem od przedszkola mojej córki,a autobusy strasznie sie spóźniaja,do tego za przetrzymanie wszystkch rzeczy które są w magazynie musze sporo placic. Do tego zblizają się Święta,a ja ani gości mieć nie mogę,ani sama nigdzie pojechać... Dzięki za porade, do CAB sie umówię w poniedzialek.

Gość roszpulka
całe szczęście housing officer patrząca na moją sprawę,miała większe pojęcie w tym temacie jak Ty i uznała nas za bezdomne nieumyślnie. Uwierz lub nie,ale za kilka lat wszędzie będą takie problemy,żeby wynająć mieszkanie każdemu kto brzmi obco...

Gość gość
Moze to zabrzmi brutalnie, ale nie mozesz miec pretensji do councilu, ze teraz musisz wozic corke do szkoly pol godziny autobusem. Dali Ci co mieli. W Londynie sa takie sytuacje, ze nie ma wogole nieraz dostepu do temporary accommodation i ci proponuja wyprowadzke do Birmingham. Musisz przeczekac i zagryzc zeby. Nie jest to idealna sytuacja, ale z drugiej strony juz jestes na dobrej drodze do wlasnego mieszkania z councilu. Idz do CAB i tam z nimi porozmawiaj. Mozesz tez skontaktowac sie z organizacja Shelter i tam uzyskac porade.

Gość gość
Jesli masz pieniadze na czynsz, dobrze zarabiasz i cie stac to mozesz brzmiec obco i ci agencja wynajmie. Musialas na jakas typowo rasistowska agencje trafic bo ja w zyciu nie slyszalam, aby z powodu akcentu komus agencja nie wynajela jak mial dobre referencje i dobre zarobki

Gość gość
A to ze trafilas do temporary accommodation to tylko wlasnie dlatego ze jestes nieumyslnie bezdomna bo jakbys sie zrobila bezdomna z wlasnej winy to by council wcale nie musial ci pomagac, takze nie wiem o co ci chodzi

Gość roszpulka
sytuacje mam identyczną jak trochę ponad rok temu,tyle że teraz musiałam się wyprowadzić,a nie uciekać. Kasa na depozyt jest,nawet na 6 miesięcy czynszu z góry, więc ja naprawdę nie widzę innego powodu,jak to,że nie jestem brytyjka. Ale to już w sumie nie ważne,bo pomoc od councilu otrzymałam,nawet sie nie spodziewalam,że az taką, miałam trochę nadzieję,że znajdę tu kogoś kto ostatnio był lub jest w tej samej sytuacji.

Gość gość
Losie ale bajdurzysz... Nie wynajeli ci, bo nie jestes Brytyjka... Nie wynajeli ci, bo masz dziecko, jestes samotna matka, ktora malo albo wcale zarabia. I to jest powod... Zaczynaja wycofywac HB dla tych co sa z UE, to samo bedzie z ctc i wtc, dojdzie tez weryfikacja domkow z councilu, wiec jak go dostaniesz to tez mozesz nie cieszyc sie nim dlugo... Za duzo nas w UK i za duzo gnoju narobilismy, nie dziwie sie, ze maja nas dosc...

Gość gość
Jak ktos tu napisal, mialabys normalna prace z zarobkiem, ze samodzielnie umialabys siebie utrzymac, nie byloby problemu z wynajmem. Oni nie chca samotnych matek, ktore jada na zasilkach, bo nie wiadomo jak dlugo jeszcze tym co sa z UE beda wyplacane... Juz HO pracuje nad wstrzymaniem wszystkich zasilkow dla imigrantow.

Gość gość
A nie mozesz wynająć pokoju od prywatnego landlorda..? Musi być mieszkanie? Lepsze to niż temporary ac.

Gość gość
Jak ma dziecko to chyba nawet lepiej ze mieszkanie? Jaki landlord da jej pokoj jak dziecko ma? Chyba jakis paki ktory kasę tylko liczy. No niestety ja ci nie pomogę ale ciesz sie ze tyle dostałaś. Jej ci powiedzieli ze chaty nie dostaniesz bo jesteś obcokrajowcem czy imigrantem ( jak komu wygodniej) to zawsze możesz sie zgłosić do najbliższego CAB po poradę bo to podchodzi pod rasizm.

Gość gość
No nie, pewnie masz niskie zarobki a w dodatku samotna matka, tak jak juz ktos napisal. Ot cala tajemnica. A nie ze nie jestes brytyjka idiotko :o Poza tym nie musisz wynajmowac przez agencje, szukaj prywatnie w gazetach czy na necie. :o co za nieogarnieci ludzie.

Gość gość
Poza tym jesli pracujesz na 0-hour contract (np. przez agencje), a nie na normalna umowe o prace to tez ci moga odmowic.

Gość gość
To wracaj do Polski patologio. Inni jak chca to sobie radza i nie blagaja o zadne zasilki czy tez mieszkania z coucilu. Alez sie ciesze ze sie biora za was nieudaczniary, wiecznie poszkodowane przez los.

Gość gość
wprowadź się do tatusia swojego dziecka! tyłka dawać to wiedziałaś jak - ale jak dalej żyć to już nie wiesz, co?