Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic zeby facet zaczal mi pomagac w domu?

Polecane posty

Gość gość

bialej goraczki dostaje co to za matka lenia wychowala! mieszkamy razem prawie miesiac juz a codziennie darcie kotow o sprzatanie i obowiazki domowe. Podzielilismy sie obowiazkami on zaakceptowal to a ja i tak musze go ganiac wieczne 'zaraz' a i tak zapomina i co ja mam ze szmata latac? ja swoja czesc wykonuje a on potra rzucic ze w domu nie sprzatnelam (czytaj ze mialam odwalic jego robote) a ja nie dam sie wkopac w kure domowa, a gadanie nad glowa tylko wywoluje klotnie, kobitki jakie rady?? interweniuje od samego poczatku poki jest jeszzce szansa bo potem jak sie przyzwyczai to nie bedzie mocnych

Gość gość
a dom jest twój?? to zagroź że wywalisz dziada w przeciwnym wypadku pogróź swoją wyprowadzką

Gość gość
Podziekuj jego matce za to :D Podejrzewam, że już go nie zmienisz.

Gość gość
musisz zaczac mu placic

Gość gość
U mnie to samo. Tylko po zadymie zaczyna cos robic.

Gość gość
oddaj go mamusi na reedukacje :D

Gość gość
wynajelismy stancje jeszcze studiujemy razem mamy zajecia wiec to tez nie tak ze on przychodzi zmeczony a ja mam caly wolny dzien wiec moge zapieprzac - i tak zadyma co dnia i wtedy księżulek sie podniesie z przed kompa, zrobi na odwal a gadaj ze ma poprawic to dym na caly blok znowu

Gość gość
Laski to jest bardzo proste, wszystkie ustalenia są bezsensu. Faceta trzeba po kolei o kazdą rzecz poprosić, wiem proszenie ale to jest taka technika manipulacyjna. Działa. Robisz tak >Kochanie mógłbyś pozmywać naczynia? W takiej sytuacji jak kobieta go o cos prosi nie odmawia. Pozmywa naczynia mówisz dziekuję i zadajesz kolejną robotę kilku rzeczy naraz nie zrobi faceci są zadaniowi, więc najpierw jedno , zadanie dopiero pozniej drugie. Lubią być doceniania, potraktujcie to jako technikę manipulacyjną. Inaczej jest trudno , bo tylko się psuje atmosferę , możecie spróbować od razu

Gość gość
miało być lubią być doceniani

Gość duza bakteria
gowno prawda.. znasz slowko "zaraz"? :D

Gość gość
Och nasze kochane dzieci. Zrobię dla nich wszystko :D :D ile razy można było tutaj coś takiego przeczytać ? Ten problem co ma autorka, wynika właśnie z takie podejścia. Ja niestety nie miałem takiej matki. Żałuje trochę, znajomi mieli bardzo długo darmową służbę domową, a ja niestety nie. Może mu się częściej wypinaj ?

Gość gość
ranyyyy myslisz ze naprawde podziala? musze wyprobowac

Gość gość
Losie... Skonczcie juz z tym zwalaniem wychowania na matki... Dziecko ma dwoje rodzicow, matki nic nie poradza z wychowaniem jak ojciec dziecka jest leniem i tez nic w domu sie od niego doprosic nie szlo... Same zobaczycie, jak bedziecie mialy synow z tymi facetami... Syn bierze przyklad z ojca lenia i matka chcby chciala nic na to nie poradzi... Jak syn trafi na kobiete, ktora bedzie mu udlugiwac to kolo sie zamyka... Przestsncie im matkowac na poczatku zwiazku albo zwyczajnie pokujcie manele jak nie chce zachowywac sie jak wlasciciel domu, a jak gosc... Same potrzymujecie dzievinstwo faceta, a potem placz...

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a matki to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie k***y matki to niech zap*****la! 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
To nie sprzątaj idz z koleżankami do kina zeby nie widziec bałaganu albo na fitness ( trudno bedziesz chodzić codziennie aż on cos zrozumie) przynajmniej bedziesz miec super figurę

Gość gość
Moze dlatego tak malo facetow- Polskow jest w zwiazkach z cudzoziemkami. Bo u nich nie ma sentymentow, nie sprzatasz to wypad ze swoimi manelami...

Gość gość
Dobrze, że nie masz męża arba albo jakiegoś wyznawcy islamu, to nawet nie pisnęłabyś tutaj słówkiem,

Gość gość
hahaha a on niech gnije w garach po sufit :D

Gość lukrecja__borgia
fakt pewne sprawy lepiej zalatwiac po cichu :classic_cool:

Gość gość
Być konsekwentną i nie robić nic za niego. Jak nie wynosi śmieci jeden, czy drugi dzień, to zagrozić, że wsadzisz mu je do szafy bo nie będziesz wąchać smrodu przez jego lenistwo. Nie wyniesie - śmieci lądują w jego szafie. Ja tak zrobiłam, facet się obraził ale potem traktował moje ostrzeżrnia poważnie.

Gość gość
Po co z takim jestescie w zwiazku?... Jak bedziecie w ciazy, urodzicie dzieci, bedziecie na ich utrzymaniu to dopiero sie zacznie... On pan i wladca pracuje, a wy w domu wiec jestescie od sprzatania po nim brudow... Wtedy przejdzie wam milosc... Mowie wam to z wlasnego doswiadczenia... Synowie wdaja sie w ojcow, dlatego wchodzac w zwiazek z facetem powinno die obserwowac jak jest w jego domu... Jak matka jest zmuszona wszystko w domu robic ( niestety ona w przeszlosci tez zostala tak wrobiona i juz sie pogodzila z tym, ze tak jest), a przyszly tesc tylko kawke czy herbatke przynosi, albo siedzi w fotelu, to na 95% wasz facet tez taki bedzie...

Gość gość
po prostu wskazać mu palcem i powiedzieć co ma robić,a jak odmówi to się z nim rozstać

Gość gość
Facet musi najpierw sam pomieszkac, ale jak caly czas mieszka z mamusia, a potem z dziewczynami co mu usluguja, to po co on ma cos kolo siebie robic jak zawsze ma pomagaczy...

Gość gość
Mezowie araby? Polscy faceci sa jak araby, roznica taka, ze udaja religijnych i nie ucinaja lbow, reszta sie zgadza... Mowie to jako byla mezatka po 18 latach malzenstwa. Po rozwodzie nareszcie zaczelam zyc. Nigdy zadnego faceta w moim domu juz nie bedzie...

Gość gość
Ale kto komu się każe usługiwać,powiedz mu co ma robić,a jak odmówi to op*****l,jak nie potrafisz się w nim w takiej sprawie dogadać to po ci ten związek.Ja uważam,że to jednak kobieta powinna odpowiadać za dom,nie w sensie,że ma robić wszystko,ale w sensie ogólnej koordynacji.Naprawdę lepiej o wiele,zamiast nowoczesnych ustaleń o podziale obowiązków to powiedz mu co ma robić.A jak nie potraficie się dogadać to się nie męcz.Jak w takiej bzdurze cię olewa,nie słucha co masz do niego do powiedzeniam,po co ci to.

Gość gość
a poza tym to nie jest kwestia sprzątania,ale tego zamieszkałaś z jakimś niedopasowanym do siebie dzieckiem,które cię w ogóle nie słucha

Gość gość
taaak to chyba najlepsze okreslenie - wiecznie napieta atmosfera a najbardziej wkurza mnie to ze on sie irytuje o to ze chce zeby w domu bylo czysto kurna nie wymagam duzo sama gotuje myje lazienke a mu ciezko umyc podloze i rozpakowac zmywarke, chryste

Gość gość
Zmienić faceta. Z brudasem chcesz dzielić łóżko i resztę? Nie zmienisz jego nawyków. To niechluj i tyle.