Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mara90

umowa zlecenie a urząd pracy prosze o pomoc

Polecane posty

Witam, jestem obecnie na zasilku dla bezrobotnych, ale chcialabym podjac dodatkowo prace chociaz raz lub 2 w tygodniu. Jednak wiekszosc ofert pracy na takiej zasadzie to prace na tzw umowy zlecenie. Obawiam sie, że gdy podpisze taką umowe urzad pracy dowie sie o tym i strace prawo do zasilku ( a jest to dopiero początek). Czy jest to możliwe? Czy nie mam sie czego obawiać? Dodam, że mam na utrzymaniu dziecko i dodatkowe pieniążki bardzo są mi potrzebne.

Gość gość
Umowa zlecenie to tzw umowa cywilno prawna, jesteś zoobowiazana powiadomić urzad pracy o podjeciu jakiejkolwiek pracy zarobkowej.

Gość gość
nie można dorabiać do zasiłku. Niestety, albo jedno, albo drugie

Gość gość
Smerfeta nie bądź taka pewna. W przypadku mojej mamy UP dopatrzył się po kilku latach że jednocześnie pracowała i pobierała zasiłek a nic jej nie zrobili chyba dlatego że się to przedawniło. Niestety nie można jednocześnie pracować na żadną umowę i być zarejestrowanym w UP

Ja pracowałam 2 miesiące, byłam zarejestrowana w PUP, potem pracowałam miesiąc, byłam zarejestrowana w PUP. Nie pobierałam zasiłku i PUP się tego nie dopatrzył

Gość gość
to sie dopatrzą po latach i US cie wezwie, więc się tak nie ciesz. Jestes zarejestrowana, wiec masz obowiązek zawiadomić PUP. Od umowy o dzieło tez jest odprowadzany podatek, wiec prędzej czy później do PUP to dotrze od US