Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaHistorii

Historie z czasow II Wojny Światowej

Polecane posty

Gość CiekawaHistorii

Czy macie jakieś rodzinne historie z czasów II WŚ np opowiadane przez dziadków, pradziadków albo kogoś z rodziny lub znajomych? Ja słyszałam od mojej babci kilka historii może wy też ? Jeśli znacie to opowiedzcie.

Gość CiekawaHistorii
Mój dziadek był rolnikiem i we wrześniu 1939 r strącił widłami niemiecki samolot który leciał bardzo nisko :)

Gość CiekawaHistorii
Przestań się pode mnie podszywać:/ i żartowanie o II WŚ nie jest śmieszne :/

Gość gość
mój dziadek się spił i spadł z wieży strażniczej w Auschwitz :)

Gość gość
Mój dziadek znał osobiście Hansa Klossa i czterech pancernych. Brał udział w bitwach pod Monte Cassino, Lenino, desancie w Normandii i w Powstaniu Warszawskim. Przeszedł piekło Oświęcimia, Majdanka, Dachau i Mauthausen. A potem razem z Ruskimi zdobywał Berlin i zawiesił polską flagę na Bramie Brandenburskiej. Takiego miałem dziadka! Ale co wy folksdojcze możecie o tym wiedzieć...

Gość gość
mój dziadek słuzył w Wehrmachcie a ja zostałem premierem :)

Gość CiekawaHistorii
Moja babcia uciekła z getta po drabinie :)

Gość gość
moi opowiadali jak ruskies szli to wszystkie baby g/wa/łciły a jedna t ręce do stołu przybili i ja zg/wałci/li a dziadek jak walczył to spał w marszu 2 po boku szło i trzymał śpiących a potem sie zmieniali

Gość CiekawaHistorii
No i co? Same głupki tu siedzą co ich nic nie interesuje?

Gość gość
Tylko to ze Ukraincy mordowali a raczej zazynali Polakow i byli w tym duzo bardziej bestialscy niz Niemcy

Gość gość
A czego oczekiwałaś od bandy matołów siedzących na kafeterii. Nie przypadkiem tak wysoką oglądalność mają pseudodokumenty w TVN i Disco Polo. To jest ich target.

Gość gość
Autentyczna historia - gdy była II wojna światowa moja babcia była dzieckiem. Razem z bratem otworzyli piwnicę, przykryli dywanem i niemiecki żołnierz, który przyszedł do ich domu wpadł do tej piwnicy :D Niestety przeżył :( Powiedział tylko: ''polskie świnie'' i sobie poszedł. Szczęście, że nikogo z zemsty nie zabił.

Gość gość
Ktoś wspomniał o Ukraińcach, ale oni wymordowali 120 tys. Polaków, a Niemcy 6 mln.

Gość gość
"Ktoś wspomniał o Ukraińcach, ale oni wymordowali 120 tys. Polaków, a Niemcy 6 mln." Przesada z tymi 6 milionami, żydów nie można wliczać w tę liczbę

Gość gość
z tymi widłami i samolotem to jest autentyk

Gość gość
Polaków w czasie II wś zginęło 6 mln. 5,5 mln. przez Niemców, 150 tys. przez Rosja i 120 tys. przez Ukraińców.

Gość gość
Hahaha, szkoda, że nie zrobiono konkursu, kto zniszczy więcej hitlerowskich samolotów grabiami :D

Gość spacjaaaaaaa
Widzę że niektórzy piszą parwdziwe fajne historie, na resztę głupków którzy robią sobie jaja z tak poważnej rzeczy jak wojna nawet nie ma co zwracać uwagi

Gość gość
Okolice Krakowa , mała wieś . Szedł front , moja mama z braćmi i rodzicami uciekali, była zima i mama zgubiła buta . Boso szła po śniegu

Gość gość
Moj dziadek Józef , dostał sie do niewoli. Po wojnie wracał ale był bardzo opuchnięty i umarł gdzieś w drodze. Tyle dowiedział sie moj tato o swoim ojcu , od " ludzi". Potem kilka lat szukał go przez Czerwony Krzyż , ale dziadek przepadł bez wieści .

Gość gość
Mój dziadek również opowiadał, że Niemcy jak Niemcy, wiadomo, Ruscy byli bardziej niebezpieczni bo dzikusy ze wschodu, ale najgorsze bestie, o wręcz zwierzęcych instynktach to byli Ukraińcy :( A dziś? Stypendia, darmowe studia, darmowe ambulanse (koszt w mln zł liczony), pomoc materialna i finansowa dla potomków Bandery.

Gość gość
Ciekawa daj jeszcze parę historyjek. Nie miał dziadek jakiegoś brata, który czołg we wnyki złapał?

Gość gość
k*******a ! .zartowanie sobie z tamtych czasow oznacza brak szacunku dla poleglych polakow .draznia mnie takie smichy hihy .polsce wtedy nie bylo do smiechu !,zreszta nie tylko polsce .ja nienawidze germanskiego szajzu ! .tak samo p.e.d.a.l.y ! .to s****wo trzeba izolowac .na antarktyde z tym szajzem .gdybym zyl tamtych latach rozwalenie faszystowskiego lba bylo by.dla mnie czysta przyjemnoscia .taka k*******e ! .ise koh .zywcem bym usmarzyl wypatroszyl i zjadl ..taki joseph mengel .zaslugiwal by na uspienie w znieczuleniu ! .operacyjnie obciac mu rece nogi .na miejsce lewej reki wszyc lewa.noge ,na lewa noge lewa reke .z prawymi koniczynami to samo .potem.wybudzic po operacji.mysle ze dlugo by tak nie pozyl .ale potwornie by go bolalo i o to chodzi by zanim zdechnie germnska gnida .wyla z bolu ! .

Gość gość
k*******a ! .zartowanie sobie z tamtych czasow oznacza brak szacunku dla poleglych polakow .draznia mnie takie smichy hihy .polsce wtedy nie bylo do smiechu !,zreszta nie tylko polsce .ja nienawidze germanskiego szajzu ! .tak samo p.e.d.a.l.y ! .to s****wo trzeba izolowac .na antarktyde z tym szajzem .gdybym zyl tamtych latach rozwalenie faszystowskiego lba bylo by.dla mnie czysta przyjemnoscia .taka k*******e ! .ise koh .zywcem bym usmarzyl wypatroszyl i zjadl ..taki joseph mengel .zaslugiwal by na uspienie w znieczuleniu ! .operacyjnie obciac mu rece nogi .na miejsce lewej reki wszyc lewa.noge ,na lewa noge lewa reke .z prawymi koniczynami to samo .potem.wybudzic po operacji.mysle ze dlugo by tak nie pozyl .ale potwornie by go bolalo i o to chodzi by zanim zdechnie germnska gnida .wyla z bolu ! .

Gość gość
ruskie i ukraincy .przeszli na polska strone bo germany zlikwidowac ich chcieli .dlatego ich zbrodnie byly tuszowane przerazajace jest to ze nie wielu ich odpowiedzialo zdychajac za swoje czyny .karzda taka menda powinna zdychac po woli w agonii .im dluzej tym lepiej .

Gość gość
ruskie i ukraincy .przeszli na polska strone bo germany zlikwidowac ich chcieli .dlatego ich zbrodnie byly tuszowane przerazajace jest to ze nie wielu ich odpowiedzialo zdychajac za swoje czyny .karzda taka menda powinna zdychac po woli w agonii .im dluzej tym lepiej .

Gość gość
ja mam fajne opcje tortur jakie nalezalo uzyc tamtych latach na faszystowskich ,ruskich ,ukrainskich gnidach ............. 1 .obciac uszy kazac je zerzrec . 2 .obciac jednemu ch, u.ja kazac zerzrec drvgiemu . 3 .oblac benzyna ropa naftowa ,powiesic puki dycha podpalic . 4 .zabawa w doktora 100gwozdzi raczej cienszych ale dlugich ..mlotek wbijac w. rozne czesci ciala by jak najdluzej zdychal . 5 .wlac do mordy kwas solny, kazac polknac . 6 .zabawa w worek treningowy powiesic za nogi.zwiazac rece tak by nie mvgl.sie zaslaniac i kopac bic.do woli taka szumowine . 7 .zabawa w chirurga .uspic obciac rece nogi operacyjnie.na miejsce lewej prawej reki.wszyc lewa prawa noge .na.miejsce lewej prawej nogi wszyc lewa prawa reke .nastepnie wybudzic . 8 .przywiazac unieruchomic.do drzewa co 5.minut obcinac po 1palcu . 9 .wiadro z kwasem solnym zmieszane z ropa siarkowodorem .przykuc do.krzesla unieruchomic zanuzone poranione nogi . 10.zabawa w krawca .igla nici i polska flaga .przyszywac zywcem do rvznych czesci ciala np.golych rak .by wsiaz zrozumial jaka nasza polska jest kochana i jak karze takie,mendy ! . 11.zabawa w pilke nozna kto kopnie najdalej .tj.zakopac w dole tak by zostala sama glowa ktora stanowila by pilke .zabawa polegala by na tym kto kopnie jak najmocniej tak by.odleciala . Ok.teraz kolej na innych .