Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obchodzicie halloween?

Polecane posty

Gość gość
nie, jestem chrzescijanka i obchodze tego dnia swieto reformacji.

Gość gość
Obchodzimy. W kraju gdzie mieszkam to tradycja. Normalne.

Gość gość
Zgodnie z polską tradycją obchodzę tak samo jak wszystkie inne święta - z kumplami przy wódeczce.

Gość małarudamaruda
jestem Polką , w więc nie obchodzę tego obcego niby-święta.

Gość gość
gość dziś nie, jestem chrzescijanka i obchodze tego dnia swieto reformacji. X A swoim dzieciom pozwalasz obchodzić albo bedziesz pozwalała (zakładając ze ich nie masz jeszcze)

Gość gość
Ja obchodzę i zawsze się strasznie fajnie przy tym bawię ( mieszkam w Polsce)

Gość gość
nie, nie obchodzę i uważam to za nie przystające do naszej tradycji i byczajów

Gość gość
mozna powiedziec ze hucznie

Gość gość
Jak ktoś jest tępym i chwyta wszystko co mu się narzuca to obchodzi. :o

Gość gość
nie, i wkurw/ia mnie to niesamowicie, jeszcze z początku jak to obchodziły dzieciaczki z mojego osiedla, to było nawet ok i prawie dałam się przekonać, że to nie takie głupie ? ale z roku na roku coraz więcej starych koni lata po domach i oczekuje Bóg wie czego, niedługo to będą prosić o 100zł i więcej, a jak nie to wpier/dol....serio rodzicie nie dają wam na słodycze? żałosne... :/ w USA przynajmniej jest to sens i robi się to z kulturą, nawet można zostawić słoik z cukierkami i każde dziecko weźmie po trochu, zostawiając coś reszcie, a tutaj? banda debili po rodzicach i tyle, !

Gość gość
Nie , nie wiem z czego by sie miala w tym dniu bawic,ze moich bliskich nie ma juz? Wszystko co wymysli zachod was tak oglupia? Poki co mieszkam w Polsce i dodam,ze jestem mloda dziewczyna.

Gość gość
w przedszkolu gdzie chodzą moje dzieci, maluchy ida na cmentarz do małych powstańców sprzatac groby i zapalać znicze. Uważam że to słuszne. Zadnych czarownic , dyn czy upiorów.

Gość gość
Nie to guwniarstwo obchodzi.

Gość gość
gość dziś brawo, pochwalam, tak powinno to u nas wyglądać, a nie USA im się zamarzyło...

Gość gdziejestnemo
Mnie się podobają zwyczaje halloweenowe i nie widzę problemu z naszą tradycją, bo Święto Zmarłych jest następnego dnia. Ja robię zawsze coś na słodko z jakąś straszną dekoracją, dzieci chcą w tym roku iść do Inca Play do Blue City na Halloween na przebieranki, malowanie buziek, konkursy o słodycze, ja z kolei się wybieram potem wieczorem na halloweenowe przebierane party do klubu ze znajomymi. Na groby się idzie po Halloween, następnego dnia.

Gość Justekra
A w naszych okolicach się obchodzi i uważam, że to jest fajna tradycja, dzieci mają naprawdę fajną zabawę. Wczoraj upiekłam ciasteczka, muffinki i kruche, dzisiaj dokupiłam jeszcze kilka czekolad (tę nową wersję Karmelową od Wedla, ze słonymi orzeszkami i wafelkami, bez dodatków akurat nie mieli) także czekamy, dzieci się przebierają :)