Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana12

Zapomniałam tabletki

Polecane posty

Gość zainteresowana12

Witajcie. 13.09 zapomniałam tabletki antykoncepcyjnej (przyjmuje Daylette). Wzięłam ją po niecałych 24 godzinach, dwie na raz. Była to tabletka z drugiego rządku (11). Na ulotce jest napisane, że należy przyjąć ją jak tylko sobie o niej przypomni, nawet jeśli oznacza to wzięcie obu na raz. Okres dostałam tak jak powinnam (po zażyciu przedostatniej tabletki 'placebo'). Od tamtego czasu nie pominęłam żadnej tabletki. Prawie 3 tyg. temu kochałam się bez zabezpieczenia. Mogę mieć pewność, że mimo tej zapomnianej dużo wcześniej tabletki byłam bezpieczna i nie ma ryzyka zajścia w ciążę? Nie było wytrysku w środku. A ja od tygodnia nie posiadam apetytu, mam lekkie mdłości (nie wymiotuję, ale czuję, że mnie mdli). Do okresu zostały mi 3 tabletki placebo. Co myślicie?

Gość gość
Oczywiście, to na bank ciąża. Świadczy o tym nieprzeczytanie ulotki odnośnie pominięcia 11 tabletki oraz wkręcanie sobie objawów pomimo wystąpienia krwawienia. Gdybyś uruchomiła mózg, to ciąży by nie było, ale cóż, za głupotę się płaci, przykro mi. Miłego macierzyństwa 🖐️

Gość gość
Jak można zapominać a potem c**eczkę otwierać.