Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kubeczek menstruacyjny

Polecane posty

Gość gość

Hej :D cxy ktoras z Was uzywa tego wynalazku? jaka firme najlepiej kupic??? :p sa rozne divacup, mooncup, meluna, ladycup i inne... mysle nad kupnem ale nie wiem ktory najlepiej

Gość gość
nie stosowalam ale chetnie sie czegos dowiem,ciekawy temat

Gość gość
A nie obrzydza cie ze musisz ta krew pozniej wylewac i reka myc? Fuuu jux lepsze tampony a te kubeczki to pic na wode

Gość gość
taki kubeczek przywiązujesz sobie sznureczkiem na biodra i nosisz go , tylko wtedy trzeba miec spódnicę, jak sie napełni krwią wylewasz

Gość gość
nie ejstem do konca doinformowana ,ale to sa takie stozki gumowe w ktore wsiaka krew,...ale nei wiem jak do konca jest

Gość gość
ja używam :) I bardzo sobie chwalę choć czasami źle go założę i trochę przecieka :P Mam firmy MeLuna rozmiar Sport S czyli najmniejszy i najtwardszy. Moim zdaniem z kubeczkami największy problem jest z doborem rozmiaru i twardości ;). Minusy używania: - trzeba go myć przy każdej zmianie a nie jest to możliwe w publicznych toaletach (chociaż czasem biorę ze sobą butelkę wody i wtedy można go wymyć :) ) Plusy: brak nieświeżego zapachu jak przy podpaskach, O WIELE MNIEJ mnie boli brzuch niż podczas używania tamponów, OSZCZĘDNOŚĆ, wygoda używania - nic nie dynda ani nic nie jest przyczepione do majtek ;)

Gość gość
Taaaa...jestes pól dnia w pracy, czy w szkole i wymykasz sie z publicznej toalety z zakrwawionymi dlonmi po wylaniu zawartości kubeczka do toalety. Bo przecież w kabinie nie ma zlewu. A ty musisz ten kubek z powrotem w pochwie umieścić. Brudnymi dlonmi? Czy moze "zrobisz przerwę" na przebiegnięcie do umywalki, przepłuczesz kubeczek w wodzie, jak chce producent (na oczach zdumionej kolezanki przy sąsiednim kranie) i wrócisz do kabiny umieścić owe cudo z powrotem w Tobie? Oczywiście jakimś cudem nie dotykasz klamki, nie lapiesz paru bakterii na dłonie itp... :-o Mnie to nie przekonuje.

Gość gość
podczas wyjmowania kubeczka nie ma żadnej krwi na dłoniach ;) co najwyżej jest śluz z pochwy.

Gość gość
MALO APETYCZNE ;WOLE TAMPONY!!!!

Gość gość
aha i kubeczek mozna opróżniać nawet co 8-10 godzin więc w pracy mozna sobie darować wyprawy do łazienki ;)

Gość gość
lepsze to niz cuchnace podpaski. nie ma nic gorszego jak w pracy czy szkole czulam kolexanke podcxas okresu. fuj ten smrod kazdy pozna.... :-/ czy tampony krew ktora siedxi w srodku i bakterie mnozy

Gość gość
lepszy mooncup czy ladycup?

Gość KlaraRoss

Dziewczyny czy to normalne? Przez kilka dni kiedy miesiączka jest obfita - jest wszystko ok, kubeczek nie ma prawie żadnego zapachu, natomiast dwa ostatnie dni miesiączki to koszmar. Kubeczek zwyczajnie śmierdzi, dodam że oprócz śladowych ilości krwi, w większości znajduje się zoltawy płyn (śluz czy co)? Dodam że myje go regularnie i dokładnie wyparzam przed i po okresie.