Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy maslo orzechowe jest zdrowe?

Polecane posty

Gość gość

dajecie dzieciom? kupilam bo rozenkowa (akurat chyba nie jest autorytetem w tej dziedzinie) zachwalala ostatnio jako idealne na drugie sniadanie dla dzieci co myslicie, wiecie na ten temat?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ogólnie orzechy są zdrowe, ale to bardzo kaloryczne, no i na pewno nie codziennie. Poza tym, uwaga na alergików. Ja wychodzę z założenia, ze zdrowa to jest urozmaicona dieta, a nie konkretna potrawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo zdrowe ,dlatego Amerykanie tak zdrowo wyglądają .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak sama zrobisz to mozesz czasem podac, bo chyba nie pytasz o kupne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a dlaczego nie kupne? mysle, ze mozna kupic kupne dobrej jakosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie sama maslo orzechowe,a jesli chodzi o zdrowotnosc jego to jest zdrowe pod warunkiem,ze jemy je w umiarkowanych ilosciach.W ogole nie wiem czy wiecie,ale orzechy archaidowe pomagaja w odchudzaniu sa kaloryczne owszem,ale jedzone w niewielkich ilosciach pomagaja w spalaniu tkanki tluszczowej,nalezy jesc garsc do dwoch dziennie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to tak trudno zrobić je samemu? większość pewnie kupuje felixa albo sante - naszpikowane utwardzonymi tłuszczami roślinnymi :O dobre masło można kupić ewentualnie w lidlu - ale rzadko tam bywa, i to z rossmana też ma w miarę akceptowalny skład - choć nie przepadam za produktami z tłuszczem palmowym, bo to też nic dobrego. reszta to po prostu s**t :O wystarczy kupić orzeszki ziemne i je rozdrobnić w robocie lub za pomocą blendera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Orzechy oczywiście od zaprzyjaźnionego rolnika :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jest zdrowe, ale wiadomo -nic w nadmiarze :) Do tego jakiś owoc i jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
taak od zaprzyjaźnionego rolnika z brazylii :O to, że człowiek patrzy na składy i nie je byle czego nie znaczy, że jest eko czubkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćop
Zarówno masło orzechowe jak i inne rzeczy trzeba jeść w rozsądnych ilościach. Ja kupuję Primavika ma dobry skład i dobrze smakuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gdybym chciała mieścić się w "isealnych ramach" standardowych kafeterii wyznaczonych przez super mamuśki to bym życia nie miała. I tak oto: -wyciskanie samemu soków -robienie kompotu -robienie majonezu -robienie ketchupu -robienie jogurtu - pieczenie wędlin - pieczenie chleba - robienie masła orzechowego Kto ma na to czas? Ja pracuję i po pracy chcę pobyć z rodziną bądź się zrelaksować, a nie tworzyć jakieś wyroby. I wiem, że to wszystko zajmuje chwilkę, tylko, że jak połączysz chwilkę wyciskania owoców, z chwilką gotowania obiadu, chwilką sprzątania i zrobieia np. na kolację jogurtu. To się nie robi chwilka, a mega chwila.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Orzechy arachidowe 95%, lecytyna sojowa niemodyfikowana genetycznie - emulgator, tłuszcz palmowy, wanilina – aromat. sorry - lecytyna sojowa (E 322) Grupa - emulgator, przeciwutleniacz to żaden super skład. dla przykładu to masło z rossmana ma taki: Orzeszki ziemne* 91%, tłuszcz palmowy*, sól morska, nierafinowany cukier trzcinowy*, * z kontrolowanej biologicznej uprawy. już wolę odrobinę cukru i soli niż lecytynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez przesady, ja też pracuję, dlatego stać mnie na maszynę do wypieku chleba, która za mnie chleb upiecze :) majonez robię sama, bo to zajmuje naprawdę chwilkę - podam idealny przepis, który zawsze wychodzi - 1 żółtko, 3/4 szklanki oleju, 1 łyżeczka musztardy, szczypta soli i szczypta pieprzu - miksujemy żółtko z przyprawami i musztardą, stopniowo dodajemy olej. zmywać po tym nie muszę, mam zmywarkę :) wędliny też robię sama - kupuję surowe mięso, marynuję i piekę. codziennie robię obiad - zajmuje mi to ok 30 minut, bo najczęściej coś piekę, nie robię wymyślnych surówek czy sałatek - wolę ugotować lub uparować fasolkę, brukselkę czy buraki, a ze świeżych to najczęściej sałata z winegetem lub dresingiem malinowym. czas wolny spędzam z rodziną, bo te 30 minut dziennie to nie aż taki szmat czasu, aby zabrakło mi go dla bliskich czy dla siebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćop
To kupuj z rossmana mnie odpowiada Primavika i te kupuję . Jeszcze inni robią sami i też jest ok , co kto lubi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×