Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyDragonfly

Czy was też odstraszają faceci z dzieckiem?

Polecane posty

Gość LadyDragonfly

nie wiem, jak pomysle ze mialabym byc macocha dla obcego dziecka, ze facet juz do konca zycia jest zwiazany z jakas kobieta, ze razem przezywali ciaze, ze to jego geny polaczone genami jakiejs innej kobiety...nie moimi....jakos mnie odrzuca. W zyciu takiego faceta bym nie wziela chyba ze sama bylabym z odzysku. Gdyby moj facet dowiedzial sie teraz ze gdzies tam kiedys zostal ojcem to pewnie tez bym go rzucila. Moze tez przez to ze chcialabym stworzyc swoja wlasna rodzine. A nie podczepiac sie z dziecmi pod rodzine ktora juz kiedys z kims facet zalozyl. I tak sobie mysle, czy jestem okropna?ma ktos podobne myslenie?

Gość gość
jeżeli sam wychowuje dziecko, to jest to godne pochwały, ale jeśli dzieciaka wychowuje matka, a on jest tatusiem na weekendy, to faktycznie odrzuca

Gość LadyDragonfly
No jeszcze jak sam wychowuje to pol biedy gorzej jak dziecko wychowuje matka dziecka. Bo baby sa zawistne. I nie raz nie czuje juz nic do faceta ale sam fakt ze inna sie kolo niego kreci powoduje ze szlag ja trafia. Mieszaja i dziecko stosuja jako karte przetargowa.

Gość gość
mnie odstraszaja faceci ktorzy nie zajmuja sie wlasnymi dziecmi jakby nagle zniknely z tej planety jak mu tylko nowa dupa zamacha przed oczami....

Gość gość
tak,unikam takich jak ognia,oni sa dla kobiet samotnych z dziecmi nie dla panienek ,nigdy nie zmienie zdania ,nawet jakbym była 100 letnią panną bez nogi:-)

Gość LadyDragonfly
Wiadomo ze tacy tez nie sa wskazani bo to pokazuje ich poziom odpowiedzialnosci za czyny ale nie o nich mowa. Czy zdecydowalybyscie sie na zwiazek wiedzac ze zawsze bedziecie staly w cieniu nie waszego dziecka? I ze wasze dzieci beda tak jakbypodczepione pod dawna rodzine tatusia? Bo bylo nie bylo juz ja zalozyl.

Gość gość
I macie rację dziewczyny bo ja jestem po takim zwiazku i juz nigdy wiecej nie chce faceta z dzieckiem!!Po pierwsze to co mnie dobijało to to ze dziecko zawsze było pierwsze, kasy wystarczało TYLKO na wakacje z dzieckiem a ze mna juz nie koniecznie:-( Weekendz z dzieckiem? Ty chcesz odpocząć a tu mały rozwydrzony dzieciak wstaje juz o godzinie 6 rano i od godzinie 6:15 już MUSI oglądac bajeczki. Cały weekend podporzadkowany pod dziecko, od rana do nocy dziecko przed tv. TY siedzisz w kuchni i obslugujesz, przy czym nie masz prawa sie odzywac w kwestii wychowania.A kasy ile idzie na takie dziecko to szkoda słów-alimenty to nic w porównaniu z tym ile ojciec potrafi wydac kasy na swoje dziecko gdy ma poczucie winy.

Gość LadyDragonfly
O wlasnie tez o tym mowie. z reguly sa skrajnosci- albo facet nie interesuje sie dzieckiem wcale albo ma poczucie winy stawia je ponad wszystko raniac obecna partnerke. Rzadko kiedy potrafi rozgraniczyc uczucia, czas, pieniadze pomiedzy dziecko a kobiete. Ma isc z kobieta np. Na kolacje-zadzwoni eks ze dziecko chore, nie pojedzie?jasne ze pojedzie bo musi i chce.Noi ta eks w tle....podziwiam panienki ktore decyduja sie na zwiazki z takimi. Ja zyje utopia :) moj facet bedzie ojcem tylko moich dzieci :) ewentualnie jak nie wyjdzie to moze potem probowac z inna :)

Gość LadyDragonfly
Moze jestem skonczona egoistka i mam inafntylne myslenie :) ale facet powinien poswiecac sie jednej rodzinie na 100%. A w takich przypadkach, kurcze uwaga sie dzieli na dziecko 60%-ciebie 40%

Gość gość
Czy was też odstraszają faceci z dzieckiem? hmm zależy, bo widzisz, co innego jak rozstał się z żoną, a co innego gdy ta go zostawiła z dzieciakiem, to tak jakby Tobie nie wyszło z facetem i jest dzieciak, czy to znaczy, że siebie w takim przypadku też byś skreśliła ?:) pewnie nie.... Nowa partnerka godząc się na takiego faceta, musi brać pod uwagę fakt, że no niestety lub stety dziecko jest i to oczywiste, że jego tatuś także ma a uwadze dobro i szczęście dziecka, logiczne nie ?

Gość gość
To jest normalne sam tez w zyciu nie spojrzalbym na fajna kobiete ale z dzieckiem...raz ze dziecko nigdy tak naprawde nie bedzie twoje dwa ze jego ojciec caly czas krecilby sie obok3 ponco skoro jest pelno kobiet i mozna znalezc bez dziecka a nawet 4 takie kobiety w 80% to puste laski ktore odtracily zaloty nie jednego fajnego faceta z ktorym mialyby fajne zycie teraz na rzecz jakiegos playboya ktory zapewnil jej wiecej emocji i lepiej wygladal a pozniej glupie przegladaja na oczy i odchodza z biednym dzieckiem...

Gość LadyDragonfly
No jasne ze logiczne. Tak postepuje rodzic. Ale ja majac dziecko z poprzedniego zwiazku szukalabym raczej podobnych sobie. Tzn z dzieckiem. Nie kawalerow. No nie czarujmy sie malo ktory faxet cjce wychowywac nie swoje dziecko- spuscizne po eks-mezu/facecie. raczej faceci wola zeby kobieta byla matka jedynie ich dzieci. I im tez sie nie dziwie.

Gość kasia _
Jeśli facet duuużo zarabia, ma stałe źródło dochodu, jest elastyczny i we mnie baaaardzo zakochany, to mnie przeszkadałoby mi jego dziecko z poprzedniego związku.

Gość gość
kasia_ hahah takich nie ma

Gość LadyDragonfly
Zakochanie zakochaniem. Ale jak poradzilabys sobie z tym ze np. Rezygnuje z jakichs planow z Toba na rzecz dziecka? Poza tym kurcze sam fakt-nie Twoje. Istota ktora powolal do zycia z inna kobieta. Ze matke swoich dzieci widzial w niej, czulabym sie jako piata woda po kisielu :) a nawet jakby wpadli no to tez by mnie to odrzucalo :)

w sumie wiele zalezy od czlowieka, jego charakteru i dobrania sie, ale fakt faktem podobne mysli mi przelatywaly jak autorce w pierwszym poscie i nie uwazam,ze to przesadzone, aczkolwiek umysl i serce mam otwarte, jakby co :)