Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ogrodzenie domu w trakcie budowy

Polecane posty

Gość gość

Na wiosnę ruszam z budową domu. Czy waszym zdaniem jest sens od razu robić ogrodzenie czy poczekać na koniec budowy, aby nie uległo jakiemuś "przypadkowemu zniszczeniu" ?

Gość gość
Teren budowy MUSI być ogrodzony. Wymaga tego prawo budowlane i przepisy BHP.

Gość gość
Musisz "czymś" zagrodzić ( choćby siatką) bo inaczej Twoja budowa będzie "supermarketem" dla złodziei ...

Gość gość
...i okoliczni żule będą mieli sie gdzie napić, wyszczać i wyrzygać ;)

Gość blady1969
Blacha odpada, zły pomysł. Jest nieestetyczna i rdzewieje, więc wkrótce będziesz musiał płacić jeszcze raz. U mnie wokół posesji sprawdziło się ogrodzenie panelowe Europłotu. Jest uniwersalne, proste w montażu, ekipa sprawna i szybka, i co .ważne – po kilku latach użytkowania widzę, że trwałe.

gość 2014.10.27 , w czasie budowy domu najlepiej teren zabiezpieczyć ogrodzeniem tymczasowym. Idealnie nadają się do tego panele Tempofor F lub tania siatka pleciona, które ochronią nie tylko posesję, ale i pozostawione materiały budowlane. Z wykonaniem ogrodzenia na stałe wstrzymaj się do końca budowy domu. :) Tak jak mówisz - może ulec uszkodzeniu przy pracach budowlanych.

Gość gość
Jak chcecie mieć dobre, porządne i dobrze wykonane ogrodzenie, to weźcie sobie takie jak ja mam. Palisadowe z Płot Bud. Mam już kilka lat i nie narzekam.

Gość gość
jeśli to będzie metalowe ogrodzenie, to tak czy tak będzie warto pomyśleć o jakimś dobrym zabezpieczeniu konstrukcji metalowej przed rdzą. wiem, że całe przęsła można oddać tutaj - http://www.techni-kor.pl/oferta.html i bez problemu się tym zajmą.

Gość gość
blady, ale sa przeciez srodki do tego, takie jak na przyklad Nanoprotech ;) u mnie na spokojnie blacha wytrzymala jak tym popryskałem

Gość gość
Polecam ogrodzenie Płotbud - dobra jakość w parze z dobrą ceną.

Gość gość
Najlepiej jest zamontować ogrodzenie tymczasowe - www.ogradzamy.pl/produkty/ogrodzenia-tymczasowe-31/

Gość gość
ja korzystałem z oferty http://ogrodzenia-db.pl/ i mogę ci ich polecić. Szybki montaż i bardzo duży wybór ogrodzeń.

Gość gość
Jest z czego wybierać w sklepie Stylowe Ogrodzenia. Mają swoją stronę www.styloweogrodzenia.pl. Większość rzeczy jest na magazynie, także ja się osobiście jeszcze nie spotkałem u nich z sytuacją, żebym musiał dłużej czekać na dostawę.

Gość gość
W sumie dlaczego nie ogradzać od razu tak jak to powinno wyglądać później. U nas ogradzaliśmy i nic nie uległo zniszczeniu bo ogrodzenie od domu trochę stoi :) Zdecydowaliśmy się na http://pro-ogrodzenia.pl/index.php/ogrodzenie-panelowe/ bo tak klasycznie nam się podobało. Firma ta dowozi na terenie całego kraju i mają świetne ceny więc polecam ci do nich przedzwonić :)

Też jestem za rozwiązaniami dedykowanymi, zwłaszcza jeżeli na budowie trzymasz wartościowe przedmioty. Takie systemy chronią budowę przed intruzami i wzrokiem niepożądanych osób. Są wykonane z ocynkowanej ogniowo stalowej ramy wypełnionej blachą trapezową, co zapewnia im wytrzymałość. Co o tym sądzisz? Panele Tempofor B http://www.ogradzamy.pl/produkty/panele-tempofor-b,41/

Gość gość
Również ogrodziłam dom podczas budowy. Uchroniłam go przed niepożądanymi gośćmi i złodziejami materiałów budowlanych. Polecam wam zajrzeć na stronę www.wynajemogrodzen.pl Oferują ogrodzenia budowlane w bardzo dobrych cenach.

Gość ludwikk

Takie ogrodzenia budowlane wynajmiecie też w Ra-Do z województwa śląskiego. Mają też rusztowania i zsypy. Ceny oferują dobre, do tego montaż. Opłaca się wynająć od nich, ja w każdym razie widzę, że dobrze trafiłem.

Gość Mateusz Radosz

Ja grodziłem siatką elektrycznie.com.pl dobra sprawa , wielokrotnego użycia a to akurat duża zaleta.

Dobra opcja o ile oczywiście chcesz ogrodzić na stałe. Wiele osób nie chce bo ma potem swój własny pomysł na ogrodzenie i nie chce mieć zwykłej siatki. Tak było własnie z nami. Musieliśmy ogrodzić teren budowy bo jest to wymagane ale jednocześnie nie chcieliśmy pakować dużej kasy w ogrodzenie kute, szczególnie, ze budowa bardzo się pyli. 

Zdecydowaliśmy sie na takie ogrodzenie przenośne:

http://www.jak-zrobic-dom.pl/2019/10/przenosne-ogrodzenia-szybkie.html

Po prostu postanowiliśmy je wypozyczyć. 

Gość konkor

Projekt powinien uwzględniać wszystkie aspekty od architektury wewnętrznej poprzez ogród po ogrodzenie. Jeśli chodzi o to ostatnie to polecam ogrodzenie łupane joniec Prezentuje się świetnie i pasuje do każdego domu bez względu na wiek i wygląd.