Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wierzycie w to zeby po ciązy kobieta miala problemy z zebami?to bzdura

Polecane posty

Gość gość

na wykladzie pewna stomatolog mowila nam ,że ciąza jest be bo zagraża zebom...i ze zeby sie sypią po ciązy wielu kobietom.. bzdura totalna... bo u mnie w rodzinie kazda kobieta rodzila po kilkoro dzieci i maja super zęby i zdrowe..znajome tez a babka chciala odstraszyc od macierzynstwa chyba kobiety. znacie przypadek ze kobiecie ktora miala ladne i zdrowe zęby po ciązy zaczely sie sypać i psuć???bo ja nie.. chyba ze kobiety ktore nie dbaja i nie myją..

Gość gość
Moja mama miała problemy po, urodziła 2je dzieci, w tym mnie. Mama mojego taty mówiła mojej mamie, żeby coś tam łykała, zdaje się wapń, ale moja mama uznała, że nie trzeba. Teraz ma paskudne zęby.

Gość gość
stomatolog ma 100 % racji, bo ciaza wysysa z kobiety witaminy i minerały, to samo dzieje sie z zebami, co nie oznacza ze kazda kobieta w ciazy bedzie miała po ciazy tragiczne zeby

Gość gość
mojej przyjaciółce też po ciąży posypały (w sensie popsuły oczywiście) zęby, mam nadzieję że ja nie będę miała tego problemu

Gość gość
jak sie ma nadpsute, zaniedbane zęby to rozymiem, ze tak jest. Mi tam sie nic z nimi nie stało

Gość gość
dokladnie jak sie ma nadpsute to tak ale nie jak zdrowe sie ma zrozumcie ,ze teraz niektore mlode dziewczyny nawet maja kamień na zebach a to niedopuszczalne w mlodym wieku.

Gość gość
kamień na zebach to maja juz dzieci!! jestem asystentka stomatologa i to prawda ze zeby w ciazy staja sie słabsze, dziasła bardziej wrazliwe

Gość gość
płytka nażebna twardnieje i robi sie z niej kamień i na prawde coraz wiecej dzieci go ma, to jest dowód na to jak rodzice zaniedbuja dzieci

Gość gość
co tam badania, statystyki, specjalisci, to sie nie liczy, wazne ze ty zajrzalas w zeby kilku czy kilkunastu kobietom ze swojej rodziny i juz mozesz udowodnic lekarzom ze sie myla:D Do wzrostu plod potrzebuje m.in. wapnia. Jesli ciezarna nie dostarczy go w diecie to organizm odwapni jej zeby i kosci. Ciaza to okres duzych zmian w organizmie; mozna np dostac hemofili, a co dopiero stracic zeba.