Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ludzie ćpają?

Polecane posty

Gość gośćinka
Ja widzę ludzi którzy są wyżarci dragami dosłownie. Mają coś nie tak z mózgiem, brakuje im piątej klepki. I to są osoby które traktują dragi jak piwo. Nie mówię o ziole, chociaż długotrwałe palenie też zmienia człowieka. A widzę też takich którzy nałogowo ćpają heroinę, pracują i niby normalnie funkcjonują ale nie pogadasz z nimi na interesujące tematy, słychać po ich głosie, że są zaćpani. A są też tacy co masakrycznie się stoczyli, są nie do poznania, chodzące wraki mają 30 lat a wyglądają strasznie, nie do poznania z tym jacy byli kiedyś.

Gość gość
Baranie, po co pijesz, palisz, walisz kawę i słodzisz cukier? To substancje psychoaktywne. Po co?

Gość gość
Ludzie ćpają bo są słabi.

Gość gość
Żeby poprawić wizję otaczającego ich świata, żeby zapomnieć o problemach, żeby czuć się wolnym.

Gość gość
silna presja społeczna (tzn. grupy, do której przynależymy) i subkultury z którymi się utożsamiamy

Gość gość
Ten z 18:42 jest żywym dowodem na to że on się nie ogranicza tylko do kawy i cukru w herbacie :D Pewnie wali jak to ujął herę afgańską!

Gość gość
Jak to nikt ci nie odpowiedział? Przeciez co chwilę pada odpowiedź , ze dla przyjemności :)

Gość WERDYKT
Czyli mamy werdykt Ćpają tylko niedowartościowani osamotnieni i chcący przynależeć! Ćpają odrzuceni, wykluczeni. I nie ważne co mają i ile osiągnęli-to bez znaczenia! Po narkotyki sięgają różni ludzie ale ich wspólnym mianownikiem jest pustka.

Gość Werdykt
Uczucie pustki wiąże się również z uczuciem bezsilności i chęcią odczuwania przyjemności bez żadnego wysiłku. Narkotyki spełniają tutaj swoje zadanie ale bardzo szybko odbierają więcej niż dały na samym początku.

Gość gość
A po co sie tym interesowac? Ja mam to w zadzie po co cpaja , gardze cpunami i alkoholikami a najbardziej w*****a mnie p********ie ze to choroba. Bylam jako nastolatka zgwalcona, byl czas ze mieszkalam na ulicy kilka tygodni , bylam pobita przez falszywego 'pracodawce ' ale nigdy z tego powodu nie myslalam zeby zaczac cpac , chlac lub sie prostytuowac , im bylo gorzej tym bardziej wiedzialam ze musze trzezwo myslec i ze tylko jasne myslenie i ocena sytuacji pomoze mi kiedys byc szczesliwym czlowiekiem . Zycie to zbieg przypadkow wiedzialam ze nie moge swojego przypadku przegapic . Dzisiaj jestem mama , zona , mam dobra prace , fajnie mieszkam . Wydarzenia z przeszlosci to moj potwor , nie powiem ze splynelo po mnie jak po kaczce ale jak wspomnienia wracaja to wole porozmawiac z zaprzyjaznionym psychologiem niz siegac po flaszke czy dzialke Gardze cpunami i alko bo to sa leszcze

Gość gość
Sa cpuny i cpuny , jak masz dola i nie masz kasy pierwsza dzialka zawsze znajdzie sie gratis potem stoisz w bramie i dajesz d**y aby miec kase na kolejne dzialki

Gość gość
dokładnie, znam przypadek gdzie liczy się tylko zamuła, a reszta się nie liczy. Jest rodzina, dzieci, a i tak lepiej jest zacpać. To chore... można spróbować, ale ciągnąć to?! ćpun pełen pustki i wiecznego niezadowolenia. Jedna chwila da złudną"przyjemność" a kiedy się skończy znów jest 'niefajnie' i koło macieja się toczy dalej. Cierpią bliscy, pustaki nie widzą bo nawaleni

"dokładnie, znam przypadek gdzie liczy się tylko zamuła" zamułe, to właśnie tutaj prezentujesz, troszkę koksu i inaczej byś śpiewał zamulaczu:classic_cool: Jeszcze 6 dni i wyżyjesz się w kościele ;)

Gość gość
Ja przez rok czasu dawalam sobie po nosie i tablety. Najbardziej szalony okres mojego zycia. Ciezko w to uwierzyc ale zaczynalam byc wtedy studentka. Wariactwo. 3dniowe melanze a pozniej zakuwanie do sesji. Imprezy na tym byly niesamowite. Morze alkoholu dobra lupiaca muza pelno wspanialych ludzi. Odwiedzilam wiele swietnych klubow w calej polsce. Ogarnelam sie na drugim roku. Studia konczylam z 5 w indeksie. Teraz jestem odpowiedzialna mama malego chlopca, zona z 5letnim stazem ale wspomnien nic mi nie zabierze.

Gość gość
Jakich wspomnien dziewczyno , ty z pewnoscia polowy nie pamietasz :)