Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd tak wiele starć na linii synowa teściowa?

Polecane posty

Gość gość

Wiele wątków na kafeterii dotyczy tej właśnie relacji...

Gość gość
Stąd, że teściowa nie może pogodzić się z faktem, iż synowa stała się ważniejszą kobietą w życiu syna niż matka.

Gość gość
Bo tam gdzie kucharek sześć, nie ma co zjeść. Młode są teraz za pyskate i roszczeniowe. Byle co je denerwuje, doszukują się drugiego dna i uważają że stare nie mają nic do powiedzenia.

Gość gość
Bo do synowych nie potrafi dotrzec sa przybłędami a nie rodziną i szlag je trafia.

Gość gość
zazwyczaj najwięcej pyskują te, co przyszły gołe do domu teściowej i uważają, że im się wszystko należy

Gość gość
Synową trzeba trzymać na dystanś,żądnych spoufalań,a po pomoc niech drze do swojej ukochanej mamusi.Jak same mówią tesciowa to nie matka wiec i pomagac nie musi.

Gość Jakie to żenujące
Do gościa godz.10,19 Mądrze napisane.Ja też tak uważam.Synową trzymam na dystans.Byłam dobrą tesciową gdy dawałam kasę.Zorientowałam się że pomaga swojej matce,chociaż ta na brak kasy nie narzeka! powodzi sie jest dobrze! Zakończyłam pomaganie juz nie otrzyma ode mnie złamanego grosza!

Gość gość
I masz rację!!! Smieci takich sie nie wspiera ani czynem ani słowem bo i tak cie oplują

Gość gość
stąd że różnica pokoleniowa daje o sobie znać teściowe to kobiety wkraczające w okres menopauzy więc wahania hormonów powodują u nich nerwowość, frustrację i zbytnią impulsywność dodatkowo szlag je trafia gdy same starzejąc się widzą młode synowe których życie się dopiero zaczyna... no i jeszcze wizja hołubionego całe życie synka który wyfruwa z ich rodzinnego gniazda... zbyt wiele się dzieje na raz i trudno im to zaakceptować więc za wszystkie swoje żale i pretensje winią synowe gdy dziecko jest jedynym sensem życia i nagle okazuje się że dla niego istniej jeszcze coś więcej niż Mamusia...to trudno i m się z tym pogodzić

Gość gość
poczytajcie sobie trochę o menopauzie i o tym jak wpływa na zdrowie psychiczne kobiet wiele chorób psychicznych jest niejako wywoływanych przez menopauzę lub mogą się w tym okresie zaostrzyć ich objawy, między innymi depresje, psychozy czytałyście o syndromie "pustego gniazda" ? to nie są wymysły ale fakty

Gość gość
gość dziś ty to musisz być niezle p***b...a. Kazdy okres w zyciu kobiety jest fajny,nawet menopauza.To wam sie wydaje ze kobiety w tym okresie zwracaja uwagę na waszą młodośc.Uwierzcie,one nie chciałyby juz wracac do waszego wieku,a to z prostego powodu.Nie chciałyby rodzić,miec nieprzespanych nocy,wychowywania bachorów ,gotowania zupek/srupek pozniej wesel i roszczeniowych baboli.Jesli tak myslisz to jestes w błedzie i nie tłumacz innym czegoś i czym nie masz pojęcia