Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania w ciąży koszt

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży, chodze prywatnie bo wiadomo lepsza opieka i łatwiejszy dostęp do lekarza niż na Kasę Chorych przynajmniej w moim mieście, a że chodzę prywatnie to wszelkie badania mam z prywatnego gabinetu i musze płacić za wszystkie nie mam ulgi jak mamusie na kasie chorych że części badań mogę mieć darmowe za pierwszym razem wydałam na badania ponad 140 zł ale tam była i morfologia, toksoplasmoza IgG i IgM, mocz, Glukoza i Oznaczenie Grupy, a teraz znów mam morfologię , mocz i dodatkowo WR, HBs, HIV i chciałabym zapytać ile wy za te 3 ostatnie czyli WR,HBs, HIV płaciłyście, no bo ceny raczej nie różnią się chyba specjalnie w laboratoriach. ZAZNACZAM ŻE CHODZĘ PRYWATNIE I BADANIA MAM Z PRYWATNEGO GABINETU aby nie było że cześć powinnam mieć darmowych

Gość gość
Jeszcze ok 150zł sam hiv u nas 50kosztuje. Za wszystko co mi lekarz wy pisał zapłaciłam prawie 400zl

Gość gość
Później to już mniejsze koszty :morfologia i mocz, glukoza, a grupy krwi macie?

Gość gość
ja dostałam rachunek 600 franków, dobrze, ze kasa chorych zwraca

Gość gość
400 zł??? to chyba miałaś wszystko na raz bo zeby tyle zapłacic to musialabyś mieć chyba cały pakiet badań dostepnych w labolatorium. Ja za te co napisalaś HIV, HBS i WR zapłaciłam 130zł razem z morfologią i moczem

Gość gość
Hiv zoltaczki dwie WR mocz morfologia cukier różyczka razy dwa cytomegalia razy dwa toksomploza razy dwa. Odczyn coombsa. Grupę już mam.

Gość olamonolablus
Ja pamiętam że za te pierwsze badania (sporo ich było) zapłaciłam 220 zł. Tych pojedyńczych nie pamiętam

Gość gość
Dziewczyna pyta o polskę nie o szwajcarię gdzie frank rządzi, ja ze swojego labolatorium wzięłam sobie cennik i u mnie te badania kosztują Morfologia- 10 zl HIV-27 zł HBS-28 zł WR albo test kiłowy (RpR)- 6 zł Mocz- 30 zl Podejrzewam że wiele te ceny się nie rożnią oczywiście jeśli HIV, HBS wyjdą pozytywne to na jakość płaci się sporo kasy bo samo takie jedno badanie kosztuje 255 zl jedno więć miejmy nadzieję ze jest ok u ciebiie pozdrawiam i który tydz już

Gość gość
oczywiście wizyty u lekarza, u mnie to było 100 zł raz na miesiąc. Za pierwsze badania zapłaciłam jakieś 280 zł - czyli czy np. na toksoplazmoze, różyczke, hiv, grupę krwi bo to były najdroższe...później juz malutko bo morfologia i mocz mało kosztuja tak samo jak glukoza.

Gość gość
jestem w 18 tc o HIV sie boję troche ale nie ze wzgldyuu na bujne życie seksualne ale z racji zawodu w jakim sie uczyłam miałam praktyki w szpitalach i kontakt z różnymi pacjentami więc trochę się martwię czy przypadkiem nic nie załapalam od pacjenta jakiegoś a w SOR to wiecie jaqki lement nie raz się trafia a zreszta zanim poznałam męża też miałam chłopaków 3-4 ale każdy z nich jest juz żonaty i dzieciaty więc gdyby oni coś mi sprzedali to swoim żoną rowniez a badania na HIV teraz praktycznie każdy lekarz pzrepisuje, dodatkowo mój mąż jest krwiodawcą więc nawet gdybym ja mu sprzedała coś to juz by wiedział a małżeństwm jesteśmy od dwóch lat i przed ślubem i po nigdy się nie zabezpieczaliśmy niczym a on co 3 m-ce oddaje krew więc chyba HIV nie mam vbo już dawno bym mu spzredała i wyszło by mu w krwi

Gość gość
no pewnie nie masz bo faktycznie jak się nie zabezpieczaliście z męzem przed i po a juz 2 lata po slubie to chcąc nie chcąc jakbyś miala HIV to juz byś mu sprzedała nawet z 10 razy nie martw się ja bym się szybciej zółtaczką martwila