Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krowie mleko

Polecane posty

Gość gość

Kiedy można podać dziecku takie mleko z kartonu ?

Gość gość
dziecko w jakim wieku? bo jak niemowlak, to na chłopski rozum, że nie wolno. dwulatkowi już można, o ile się orientuję :P

Gość gość
czy nie sądzisz , że w twoim pytaniu brakuje istotnej informacji?

Gość gość
Toż się pyta kobieta: KIEDY? Nie wiem kiedy, ale jak synek miał ponad rok, to pediatra powiedziała, że kategorycznie NIE.

Gość gość
to albo niech się pyta konkretnie i podaje ile dzieciak jej ma lat albo niech takich tematów pitu pitu o d***e maryny nie zakłada.

Gość gość
moja córka miała cos koło 4 lat

Gość gość
autorko mleko w kartonie nie ma nic wspólnego z krowim mlekiem!!!!

Gość gość
Mleko z kartonu nawet nie stało kolo krowiego prawdziwego mleka. Mamy to szczęście że rodzinka na wsi ma krowki i mamy prawdziwe swierzutkie mleko od krowy a nie bebeluche z kartonu i moje dziecko je pije i nic mu nie jest żadnych biegunek i innych kłopotów za to raz kupiłam kartonowe i dziecko miało mega biegunkę po tym. My z prawdziwym mlekiem czekaliśmy do 3 latek tak dla pewności

Gość gość
Ja podalam jak syn mial ponad rok i jakos zyje to moje dziecko. Hahaha znowu wpadła tu mamuśka która ma wszystko od zaprzyjaznionego kogos hahahaha.

Obecne zalecenia są takie, że po ukończeniu 1 roku życia powinno się urozmaicić dietę dziecka o mleko krowie w postaci: 1 szklanki mleka 1 szklanki maślanki 1 szklanki kefiru dziennie, do wyboru. To opinia dietetyka klinicznego z CZD.

Gość gość
@ gość 11:58: Ja proponuję nabyć "świerzutki" słownik ortograficzny. Może być od zaprzyjaźnionego księgarza :D

Gość gość
Moja córka miała straszne zatwierdzenie po wprowadzeniu krowiego mleka. Dałam spokój na jakiś czas a później za rada mojej siostry podawałam naprzemiennie raz krowie raz mm za jakiś czas 2 dni krowiego i mm aż doszłam do tygodnia i nie było problemów. Ja słyszałam że mleko w kartonie tzw UHT nie jest zalecane dla dzieci. Kupuję w butelce specjalnie dla dziecka.

zaczęłam podawać krowie mleko (od gospodyni) po 1.5 roku, żadnych problemów, robię na nim mannę, młoda uwielbia. mm nie podaję już zupełnie.

Gość gość
mi położna mówiła ze od roku mozna podawac

Gość gość
Mój syn ma 10 miesięcy. Nie mieszkam w Polsce. Tutaj, moja położna środowiskowa, jak miały miał skończone 6 miesięcy, powiedziała, że mleko krowie można wprowadzać - do np.gotowania zup, do kaszek itd, byle nie samo jako takie do picia, to dopiero po skończonym około roku życia. Tak też robię i póki co jest ok. Dodam, że powiedziała mi, że spokojnie można wprowadzać sery żółte, twaróg, jogurt, jajki-jajecznicę itp.