Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UCZULENIE na pieluchy po kilku miesiącach ?

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda uczulenie na pieluchy? Czy to są takie małe czerwone kropki w okolicach intymnych ( jakby pryszcz) ?

Gość gość
Czasem jest tak ze takie kropki wychodzą kiedy skóra ma długi kontakt z moczem w pieluszce. Czasem pomaga talk albo smarowanie krostek maściami na opdparzenia i wietrzenie pupy w w miarę możliwości.

Gość gość
A jaki stosujesz krem na pupe

Gość gość
Krem przeciw odparzeniom Nivea baby na przemian z sudocrem-em jak jest bardzo zle to Tormentiol.

Gość kasia66
Możliwe,że to infekcja.Jak nie zejdzie po sudocremie to idź z małą do lekarza zanim będzie jeszcze gorzej.Moja miała identycznie jak Twoja i musiałyśmy maścią primafucort smarować żeby zeszło.

Gość gość
A może to od chusteczek? Moje dziecko mialo uczulenie po kazdych chusteczkach poza jednymi.

Gość gość
U nas pomoglo przemywanie woda z nadmanganianem potasu.

Gość gość
to nie uczulenie, a grzybica pieluszkowa. Stosuj tormentiol albo clotrimazolum

Gość gość
Moja córka miała pupę czerwona z krostami poszlam do apteki do jakas maść tez myślałam ze to od pampersów ale w aptece pani zasugerowala mi ze to może być od sudocremu którego używałam zawiera on cynk który wysusza skore zmieniłam krem i problem zniknal

Gość gość
Po co durne matki trujecie swoje dzieci chemia? Wroccie do starych sposobow czyli przewiewnych pieluch a nie jednorazowego badziewia ktore tylko powoduje odparzenia i zanieczyszcza srodowisko. Inteligentne kobiety dbaja o zdrowie dziecka i nie smaruja ich tonami chemicznych kremow