Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia czy kursy ?

Polecane posty

Gość gość

Jak zarabia sie po kursach a jak po studiach ? gdzie latwiej znalezc prace? jakie macie doświadczenia ?

Gość gość
ani jedno ani drugie. Ja mam i studia i kursy i od 3 lat siedzę na bezrobociu.

Gość gość
ehhh, Polska... gdzie ten złoty środek ?moze ktos jeszcze?

Gość gość
ja to samo, studia, kursy, też nie mogę znaleźć pracy, obecnie właśnie intensywnie szukam, ale co z tego ? albo nie odpowiadają albo głodowa/darmowa stawka... :/

Gość gość
i te umowy śmieszne... Ja jestem na studiach pedagogicznych na 3. roku. Wybrałam sobie specjalizacje Resocjalizacje .... a teraz siedzie i sie zastanawiam ... umowy zadnej normalnej nie dostane bo kto da studentowi za ktorego placi grosze... zero stabilizacji, platnych urlopow ,ani mozliwosci zachorowania bo tydzien zwolnienia to juz wyplata do d....y ;/

Gość gość
Zalezy jakie studia. Po technicznych np po politechnice napewno latwiej znaleźć prace niz po pedagogice czy psychologi. Kursy sa fajne ale moim zdaniem w dzisiejszych czasach studia to podstawa. Wszędzie najpierw pytaja cie o wykształcenie.

Gość gość
taaa. trzeba miec czym pomachac przed nosem ;/ ja np pracuje od lat jako niania z dziecmi w wieku od 4 miesiąca do 12 lat. ale nie jest to na papierku udowodnione . a zeby pracowac w przedszkolu. minimum licencjat albo KURS . kurs kosztuje 1500 zł ( jak dobrze pamietam ) a za studia place 350 miesięcznie...

Gość gość
To jaka maja wartość studia to jest inna sprawa. Ale przy szukaniu pracy kazdy o nie pyta. Jesli chodzi o przedszkola to w wiekszosci przedszkoli szukaja osób z wykształceniem wczesnoszkolnym i przedszkolnym a nie po samym kursie pedagogicznym

Gość gość
z przedszkolami jest róznie. tym z wyksztalceniem wyzszym musza automatycznie placic wiecej . Selekcja jest rózna...

Gość gość
poza tym kazdy kto ma prace w ktorej jakims cudem dostał normalna umowe z platnym urlopem, skladkami itd. to sie jej trzyma. Zwłaszcza kobiety - ciąża dosyc istotne. a nawet sa takie , które decyduja sie na kolejne dziecko wlasnie dlatego ze firma nie chce ich juz zatrudnic po okresie 3 miesiecy.

Gość gość
Ja oczywiście zdecydowałem się na skorzystanie z możliwości, jakie w dzisiejszych czasach oferowały szkolenia. Nie jestem za tym, aby studiować, ponieważ i tak nic się nie da przez to ciekawego nauczyć. Znacznie więcej się nauczyłem tutaj www.oceanumyslu.pl i dlatego polecam serdecznie :)