Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona255

Pilnie potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość ona255

Bardzo proszę o pomoc ponieważ nie wiem co mam robić i już psychicznie nie wytrzymuje . Problem dotyczy mojego byłego faceta przez którego jestem nękana ciągłymi sms , wyzywa mnie od najgorszych , szantażuje mnie nagimi zdjęciami że założy mi profil na facebooku , straszy mnie że mam uważać gdzie chodzę że jak mnie spotka to mnie rozj****e itp . Ciągle mnie wyzywa , wydzwania i nie chce dać mi żyć a ja zaczynam się bać własnego cienia. Wiele razy straszyłam go policją ale on się tylko śmieje że mu nic nie zrobią. Mam małą córeczkę z poprzedniego związku i ciągle powtarza że pojedzie do przedszkola i mopsu i zrobi mi koło d**y i doprowadzi do tego że zabiorą mi dziecko . Mam sms i maile z których wynika że celowo nakłamie na mój temat że pije , puszczam się itp aby mnie tylko pogrążyć a za chwile albo za pare dni mnie przeprasza i błaga abym do niego wróciła jest miły i udaje że żałuje gdy tylko odmówię zaczyna się to samo . Ostatnie 4 dni miałam spokój pierwszy dzień się cieszyłam źe odpuścił a tutaj znowu to samo ;(. Chce zaznaczyć że byliśmy kiedyś zaręczeni , planowałam spędzić z nim całe życie , wybaczałam i czekałam na zmianę ale już mam dosyć tego że mnie zdradzał , bił , tych wszystkich wyzwisk i szantażów . Czy pójście na policje coś da ? Czy mam czekać aż faktycznie coś mi zrobi albo te zdjęcia trafią do internetu i dopiero wtedy to zgłosić ? Czy coś mu grozi za to wszystko ? Czy nic mu nie zrobią i będzie to tak wiecznie trwało. Opisałam to wszystko w skrócie bo ja już nawet nie chce myśleć o tym wszystkim ja tylko chce święty spokój zacząć nowe życie tak strasznie żałuje i jestem wściekła za swoją głupotę . Bardzo was proszę o pomoc

Gość Rudzielec111
Idź na policje dziewczyno !!! A czy coś mu zrobią to nie wiem w tym kraju to wszystko możliwe ;/

Gość ona255
Czyli zostanie za to ukarany ? Czy jeśli założę mu sprawę to długo to wszystko zajmie?

Gość gość
LenkaMarlenka - Dziękuje chyba nawet dzisiaj pójdę na policję i zobaczę co będzie dalej

Gość gość
Nękanie podlega karze pozbawienia wolności do 3 lat. Sprawdź w Kodeksie Karnym art. 190 i 190a. Nie czekaj, aż naprawdę coś Ci zrobi tylko zgłoś to na policję. W telefonie i na poczcie elektronicznej masz dowody, że były Ci grozi i Cię nęka.

Gość ona255
Spławić się na pewno nie dam , wydaję mi się że on jest chory bo tak normalny człowiek się nie zachowuję. Teraz znowu dostałam sms że mnie przeprasza że starsze kocha nie potrafi żyć gdy mnie nie ma , że będzie walczył . Ja nawet na to wszystko nie odp.