Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przed samym porodem robia usg w szpitalu

Polecane posty

Gość gość

termin mam za miesiac. za 3 tygodnie dopiero mam wizyte u lekarza i bede miala robione usg. na ostatnim usg czyli miesiac temu moje dziecko bylo ulozone glowka do gory. troche sie denerwuje ze jak zacznie sie porod przed umowiona wizyta u lekarza to bede musiala rodzic naturalnie. nie wiem czy moje dziecko sie przekrecilo. a co jesli nie a w szpitalu nie robia juz usg i nie beda wiedzieli?

Gość gość
Przy naturalnym porodzie robili mi usg dzień przed , przy cesarce w ogóle. Miałam ze sobą zdjęcia sprzed miesiąca i tyle :(

Gość gość
często robią usg przed porodem ale nawet bez usg lekarz może sprawdzić w jaki sposób ułożone jest dziecko

Gość gość
uff troche sie uspokoilam...:) mam nadzieje ze moje malenstwo jednak sie przekrecilo

Gość gość
Czasami robia,czasami nie,ale.lekarz po zwyklym badaniu jest w stanie stwierdzic jak dziecko jest ulozone. Polozna nawet mi pokazywala gdzie czuc glowke przez brzuch

Gość gość
najwyżej urodzisz naturalnie

Gość gość
urodzic naturalnie dziecko ulozone posladkowo? strasznie sie tego boje

Gość gość
w większości szpitali nie robią USG przed porodem lecz bazują na tym z 36 tygodnia ciąży niestety , i potem myślą że dziecko ma 3 kg a okazuje się że ma już 4 kg, albo myślą że jest ułożone dobrze a okazjue się potem ze pośladkowo i trzeba na szybko cesarkę robić albo co gorsza próżnociąg lub kleszcze tak sie niestety często dzieje

hej, moja córcia była ułożona prawidłowo do porodu, a pomimo tego na porodówce robiono mi usg 3 razy. w zasadzie nie wiem dlaczego. ostatecznie miałam cc.

Gość gość
Mi robili po przybyciu do szpitala i w pierwszej i w drugiej ciąży. Jak trafisz do szpitala to musisz mieć ostatnie usg przy sobie, wiec lekarz zobaczy, że ostatnio było dziecko tak ułożone, także spokojnie.