Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grapefruitt

Wojna o imie dla corki :)

Polecane posty

w styczniu bede miala corke i strasznie sie spieramy z chlopakiem co do imienia. on upiera sie przy Lenie..jak dla mnie bardzo ladne imie, ale teraz co druga to Lena, a sama jestem Ola i wiem co to znaczy mieć 7 imienniczek w klasie, a corce chce tego oszczedzic :) dlatego odrzucam Lene. upieram sie przy Jowicie, bo nie jest jakies bardzo dziwne, ale nie jest tez popularne. ale chlopak, mama, tata, wszyscy, krzycza, ze brzydko. co myslicie? odpuscic sobie ta Jowite, czy nie jest takie zle? :)

Gość gość
A innych imion to już nie ma? Może jakieś wspólnie Wam się podoba, i żeby oklepane nie było.

żadne nam się nie spodoba.. bo chłopakowi podobają się takie imiona jak Gabriela itp, jedynie ta Lena jak dla mnie normalna, ale oklepana. kochane, nie pytam o inne imiona, tylko czy powinnam odpuscic Jowite i zgodzic sie na Lene, czy walczyc :D

Mi się podobają stare imiona, sama je mam i byłam przez to rozpoznawalna w klasie jak i w szkole.

Gość gość
Kłótnia o imię dziecka, poważny problem, nie ma co. Ja wyszedłem z prostej zasady, to kobieta rodzi, więc to ona ma prawo do wyboru imienia dziecka. Gdy żona pytała mnie o imiona naszych dzieci powiedziałem że ma wolną rękę. Z drugiej strony wiedziałem że małżonka nie wpadnie za pomysł w stylu "Xsawier.......".

Gość gość
Wolałabym oklepaną Lenę niż tą Jowitę. Źle mi się Jowita kojarzy, w ogóle mi się nie podoba.

Gość gość
Lena, zdecydowanie. Ale z praktyki wiem, że do porodu jeszcze zmienicie te imię 10 razy. My z mężem zdecydowaliśmy się dopiero, jak mały przyszedł na świat. A, no i wcześniej ustaliliśmy, że jak chłopak to on wybiera a jak dziewczyna to ja- ale oboje musimy zaakceptować. Powodzenia ;)

z Twoim zalozeniem moze i zaden problem, ale nie kazdy facet wyjdzie z takiego. ojciec mojej corki twierdzi, ze ma prawo glosu, bo to tez jego dziecko. i wlasciwie wole zeby sie ze mna sprzeczal, niz wycofal sie jak Ty z wyboru imienia :) aaa i uwierz, ze kiedy zostaly 2 m-ce do porodu, a my od poczatku ze smiechem na ustach ale prowadzimy wojne o imie, staje sie to powaznym problemem :) kompletnie inne gusta, nie dojdziemy do porozumienia. ktos musi ustapic, a tu chce sie dowiedziec, jakie jest wasze zdanie, ktore imie ladniejsze i ktore z nas ma ustapic, ktos powie Twoje dziecko, Twoj wybor, owszem, ale nie chce zeby byla dziwnie widziana posrod ludzi przez imie, bo ciagle spotykam sie ze zdaniem, ze Jowita zle sie kojarzy itp, chociaz nie wiem dlaczego :)

Gość gość
Jowita nieładne a Lena oklepane

Gość gość
Ojciec dziecka ma prawo głosu i owszem, w wielu sprawach. Są sprawy bardziej istotne i mniej. Wychowaniu dzieci poświęcam wiele czasu. W życiu są inne problemy niż imię dziecka. Jeżeli to wasz jedyny to pozostaje mi tylko pogratulować.

jak na razie, nasz jedyny. i zgadzam sie z Toba, ze sa sprawy o wiele wazniejsze, ale imie dziecka tez jest bardzo wazna sprawa, przeciez bedzie mialo je cale zycie. :)

Gość gość
Jasne że na całe życie, jednak nie zależnie czy dasz mu na imię Lena czy Jowita czy Gabryjela, Zuzanna, czy Anna będzie tym samym człowiekiem, ważne jest jedno, nie wyrządzić dziecku krzywdy głupim imieniem. Reszta jest nieistotna.

Gość gość
Lena to bardzo ładne imię ale jak ładne tak i oklepane. Jowita zdecydowanie lepsze. inne propozycje: Nina, Klara, Adrianna.

Gość gość
Ja bym nazwala Michalina lub Marcelina ale mam dwóch synów.

Gość gość
Moim typem jest Hania i jak będę miała córkę to tak ją nazwę.

Gość gość
Jowita jakoś niefajnie mi się kojarzy....takie ciężkie imię. wymyśl coś innego. Lenka brzmi milutko, może się jednak zdecydujesz?

mozliwe, ze sie zdecyduje :) jak juz pisalam, chcialabym uniknac takiego oklepanego imienia, dlatego, ze sama jestem Ola i swojego czasu na imie Ola odwracałam sie ja i 5 innych kolezanek. jednak nie chce tez dac jej glupiego imienia, a wiem, ze Lena to bardzo ladne imie, wiec moze..:)

Gość gość
moim zdanie powinna decydować kobieta w końcu to my rodzimy w bólach ;)

Gość gość
oba imiona tragiczne :O moze Martyna?

Gość gość
Jowita koszmarne,jak blond dziunia z pierwszej miłości :P a Lena bardzo ładne. Nie ma co się wysilać na oryginalne imię bo i tak ludzie podłapią i za rok będziesz miała kilka dziewczynek na osiedlu o imieniu Twojej córki

Gość gookść
Jowita bardzo ladnie, nie oklepane imie, Lena - tak nie nazawlbym dziecka, takie ruskie imie i co druga dziewczynka ma na imie, Gabrysia tez fajnie.

Gość Aniolkowa2014
Cos nie chce dodac moich wpisow albo sie pozniej pojawia. Jestem od2 tyg w szpitalu Termin za5msc. Poznalam tu dużo kobiet przed crsarka lub po terminie -nie mam styczmosci z oddzialem porodowym ale jak dziewczynka to Lenka a chlopiec to Jakub lub Kacper. Sama spodziewam się dziewczynki i nie mamy pomyslu Królują Julie Maje Zuzie Lenki Anielki Emilki i Oliwie Nikole. Moze ladne imiona ale przecież jest wiecej imion mam wrażenie ze ludzue sie ograniczaja do Top 10 i tyle. Jowita ladne malo ich i to jest plus.

Gość gość
Wiadomo kwestia gustu, Len jest straaasznie duzo, jedyne dziecko w rodzinie (siostrzenica męża) to Lenka. Jowita jest oryginalne i nie dziwaczne. nie pisze czy ładne czy nie bo to nie o to chodzi, sama znam tylko jedna Jowitę:) moim zdaniem kobieta ma "wieksze"prawo głosu w tej sprawie, to ty sie męczysz w ciąży, potem rodząc, karmiąc i nagroda za to jest nazwanie pierwszego dziecka, drugie moze nazwac mąż jesli nie macie "wspólnego" imienia.

Gość gość
dlaczego tylko te dwa imiona wchodza w gre? moze Daria albo Dorota? Karolina?