Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy niemowląt w czym pierzecie własne ubrania

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą 3-miesięcznego dziecka. Ostatnio znajoma wyśmiała mnie, jak usłyszała, że nie tylko ubranka i pościel córki piorę w Loveli, ale również ubrania i pościel moją i męża. Serio uważacie, że to dziwne? Przecież dziecko ma z tym też kontakt...

Kazdy robi jak uwaza za stosowne. Ja nigdy nie pralam swoich ubran w plynie dla dziecka. No moze kilka razy, jak mi sie pomylilo ;)

Gość gość
uważam , ze to dziwne

Gość gość
Pierzemy wszystko w orzechach :)

Gość gość
Ja zuzylam tylko po jednym opakowaniu jelpa:do bialego i kolorow i nogdy nie.stosowalam go do swoich ubran czy poscieli mojej i meza. Po prostu jak wykonczylam proszek dla dzieci to juz pralam w normalnym bo widzialam ze nic mu nie jest po kontakcie z.rzeczami upranymi w naszym proszku.

Gość gość
ja jestem w ciazy ale wiem juz ze swoje rzeczy jak i nasza posciel bede prala w normalnym proszku, malego ciuszki, posciel czy inne rzeczy jak najbardziej w dzieciecym. nei dajmy sie zwariowac ;)

Gość gość
w normalnym proszku swoje i dzieci ubrania też

Gość roukola
W życiu! W Jelpie prałam ubrania dziecka do końca drugiego miesiąca, potem przerzuciłam się już na nasz dorosły Persil.

Gość gość
Ja juz od dłuższego czasu piore wszystko w proszku dla dzieci bo sa delikatne a inne powoduja u mnie wysypke ba calym ciele l. Autorko uwazam ze to bardzo rozsądnie z twojej strony i nic dziwnego w tym nie widze

Gość gość
Nasze w vizirze :P Córka ma pół roku i piorę w Lovela i jeszcze troche tak porobię bo mam zapasy a później przejdę na normalny proszek. Też tak słyszałam, że swoje ubrania trzeba prać w tym co dziecka. Mowiła o tym pani przedstawicielka handlowa firmy jelp na pewnym spotkaniu także same rozumiecie jaki w tym cel :P

Gość gość
Ok, przekonałyście mnie, jednak mam coś nie tak z głową:)

Gość gość
W normalnym proszku/płynie, córki rzeczy też. Tylko dodatkowe płukanie włączam.

Gość gość
tylko rzeczy dziecka prałam na początku w Loveli, reszta cały czas w normalnym proszku.

Gość kokoszka123
zawsze prałam swoje ubrania w proszku normalnym, bo te całe jelpy, lovelle śmierdzą i nie dopierają, a mnie szkoda ubrań. sprawdziłam czy młoda nie ma uczulenia na proszek i po zużyciu opakowania proszku prałam już w normalnym niemieckim arielu, bo nie uznaję polskiej chemii. Ale do dziś mi pozostało pranie jej ubrań osobno a naszych osobno.

Gość gość
Ja próbowałam na początku prania w zwykłym proszku, nie chciałam przesadzać ze specjalnymi środkami jeśli nie są potrzebne, wszystko było wyprasowane, dokładnie wypłukane, ale mały miał uczulenie. Nie pomogło pranie tylko jego rzeczy w proszku dla niemowląt, kiedy tak było dostawał uczulenia, na odsłoniętej skórze- czyli buzi, dłoniach, czasem nogach, za każdym razem jak miał kontakt z naszymi ubraniami pranymi w "zwykłym" proszku, czy po tym jak położyłam go w naszej pościeli. W końcu wszystko w domu było prane w niemowlęcym proszku i prasowane, łącznie ze skarpetkami- samo pranie nie wystarczało, a na dłuższe wizyty młody jeździł ze swoim kocykiem czy ręcznikiem flanelowym na którym go kładłam, bo po wizycie u babci i cioci cyrk się zaczynał od nowa. I nie był to okres noworodkowy czy pierwsze miesiące, ale grubo ponad rok... miał też podrażnioną skórę kiedy używałam balsamów do ciała a potem go przytulałam. Dodam że żadnych innych alergii nie miał, ani wziewnych, ani pokarmowych, a podrażniona skóra była tylko od chemii. Myślę że jak dziecko nie ma podrażnień po kontakcie z ubraniami czy pościelą rodziców praną w zupełnie innym środku, to i jemu można spokojnie wyprać tak jak sobie, ale jeśli proszek dla dorosłych go uczula- to już lepiej odpuścić w ogóle używanie go w domu.

Gość gość
Piore wszystko w tym samym, hipoalergicznym płynei i proszku ale to dlatego, że nie chce mi sie kupować dwóch róznych i ten dziecka ładnei pachnie.

Gość gość
posciel reczniki wierzchnie ubrania malej(8m-cy) wszystkie nasze w persilu czy arielu i plucze w edenie rozowym.Susze na dworze.Uwielbiam pachnace ubrania.Spioszki itp.w Lovelli-zero zapachu.Po roku przechodze na nasz tyle ze ciut daje plynu do prania i nie plucze w zapachowym

Gość gość
Proszki dla dzieci są za słabe i nie pachną, bez przesady! No i co że dziecko ma kontakt?

Gość gość
przez pierwsze dwa miesiące prałam ciuszki małej w loveli , później spróbowałam w proszku vizir i płynie lenor dla dzieci ten biały nic jej nie było , więc piore tak cały czas po co wydawać kase na nie pachnące proszki dla dzieci jak po normalnym jej nic nie ma:)

wszystkie ubrania nasze i córki piorę w Loveli jeszcze długo przed narodzinami córki ponieważ mąż ma alergię na zwykły proszek i zaraz dostaje uczulenia.Nie widzę w tym żadnego problemu...

Gość gość
Haha ta c**a w,ciąży dziecka nie ma a juz się zarzeka co będzie robić :)

Gość gość
Ja jestem matkla 2 dzieci i nigdy nie uzywalam proszkow dla dzieci a ni dla siebie ani dla moich synow. Pralam normalnie w wizirze.

Gość gość
gościu z 8:39 do kogo to bylo?

Gość gość
po co komu kolejny polski bachor wychowany na mentalu komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość marisza111
Całe pranie piorę w 'białym jeleniu'. Swoje ubrania zawsze tak prałam, bo niektóre proszki mnie uczulały. Specjalnych środków dla dzieci nie używałam nigdy.