Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kancelarya

czy to była ciąża?

Polecane posty

Gość kancelarya

Jakiś czas temu rozstałam się z chłopakiem. Kiedyś jednak pękła nam prezerwatywa, więc coś mnie podkusiło i zrobiłam test. Pozytywny. Pokazałam go chłopakowi. Nie mógł uwierzyć. Poszłam do lekarza, ale usg nie wykazało nic. Dostałam skierowanie na badania krwi, bo mogła to być wczesna ciąża. Potem zaczęłam krwawić (przed oczekiwaną miesiączką) i bardzo bolał mnie brzuch. Poszłam do ginekologa i powiedział, że to może być poronienie samoistne. Gdy przestałam krwawić, powiedział, że mogła to być ciąża, skoro test wyszedł pozytywny, i w takim wypadku macica sama się oczyściła. Mogłam być w ciąży?

Gość kancelarya
Proszę o odpowiedź!!

Gość Klarka57658
skoro ginekolog tak powiedział

Gość kancelarya
Ale czy ktoś kiedykolwiek miał podobnie? Ja nawet nie wiem na pewno czy byłam w ciąży, nie wiem czy ginekolog powiedział tak na "odwal się", czy to prawda... To wydaje mi się takie mało prawdopodobne. A chłopak mi nie wierzy za bardzp, bo akurat "poroniłam" na wyjeździe i czuję się podle...

Gość gość
ciąża biochemiczna bardzo często się zdarza i nie ma w tym nic dziwnego

Gość kancelarya
Mam również nadżerkę i lekarz powiedział, że to mogło spowodować nie utrzymanie ciąży :(

Gość gość
Witaj, pewnie byłaś w ciąży. Na tym etapie macica powinna się sama oczyścić, w tak wczesnej ciaży rzadko się zdarza żeby była potrzebna interwencja lekarza. Jednak powinnaś mieć usg tak na wszelki wypadek, mogły powstać np skrzepy, tkanki raczej nie choć nie można wykluczyć. Jak to był 4 tydzień lub sam początek 5 to nic dziwnego że lekarz nic nie zauważył, dopiero tak ze tydzień dwa mógł się wykształcić pęcherzyk

Gość kancelarya
Miałam USG, ale nic nie wykazało....

Gość gość
USG W 4 TYGODNIU NIC NIE WYKAZE !!!!! jest na to za wcześnie, końcówka 5 pęcherzyk ale bez płodu, fasolka w 6 ew koniec 5

Gość gość
a zrobiłaś badanie krwi na obecność beta hcg

Gość kancelarya
Nie, bo zaczęłam krwawić i jak się już wykrwawiłam, to wyszło na to, że nie jestem w ciąży.

Gość gość
Jak zaczełaś krwawić to mogłaś oddać krew hormon beta hcg spada wolno ale to tak na marginesie jak chciałaś mieć dowód

Gość kancelarya
Wiem, ale ja wtedy nie myślałam o dowodzie. Myślałam tylko co się ze mną dzieje. Zadzwoniłąm do mojego lekarza i powiedział, że to może być poronienie, że muszę poczekać do końca krwawienia. Nie byłam u siebie w domu, nie wiedziałam gdzie się udać. A jak już się udałam, to było za późno... On uważa, że chciałam go zatrzymać na dziecko:(

Gość gość
poroniłaś a gin jak to było tak wcześnie nie mógł nic potwierdzić usg nic nie da badanie ginekologiczne to tez ślepy zaułek bo objawem ciazy jak i zbliżającej miesiączki jest rozpulchniona macica

Gość gość
Nie potrzebnie się gryziesz niedowierzaniem byłego byłaś w ciąży poroniłaś test wyszedł pozytywnie ale płód się nie utrzymał i tyle.

Gość kancelarya
Bo ja, gdy wiedziałam już o tym, że się rozstajemy, dałam aluzję, że podejrzewam, iż jestem w ciąży. Wtedy martwiłam się już tą pękniętą gumką, a po prostu w tamtej chwili plotłam głupoty...

Gość gość
Wrzuć na luz powiedz byłemu że byłaś w ciąży ale było poronienie samoistne i tyle, dodaj że się cieszysz że już nie jesteś z min w ciąży i zeby sobie nie schlebiał bo co jak co ale wpaść to z nim nie chciałaś.