Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Położna4

Okiem Położnej

Polecane posty

Gość Położna4

Witajcie Drogie Mamy! Chciałabym Was serdecznie zaprosić na moją stronę internetową poświęconą ciąży :) Staram się jako młoda położna pisać dla Was o rzeczach, które wiem, że Was intrygują. Zachęcam również do rozmowy, zadawania pytań i polubienia stronki na fb (odnośnik na blogu), by być na bieżąco informowanym o nowych wpisach :) http://okiempoloznej.pl/ ZAPRASZAM! :)

Gość gość
Ja polecam napisać artykuł o empatii. Bo niektore położne nie nadają się do odbierania porodów u krów a juz nie mowiąc o kobietach. A zwłaszcza takich, które mają poród przedwczesny i tracą dziecko po 20 tyg ciąży.

Gość gość
fajnym pomysłem byłoby też opisanie skutków jakie powoduje sztuczne przyśpieszanie porodu - np. podanie oxytocyny, masaż szyjki macicy itd. z podkreśleniem tego jakie niesie to konsekwencję. Jak i o różnych problemach przy porodzie i jak sobie z nimi radzić ;) bo rzadko o tym się piszę a później kobiety mają niespodziankę ;) mnie już nudzi czytanie tekstów o ciążach i porodach bo wszędzie jest napisane to samo ;P potrzeba świeżego spojrzenia na problem, najlepiej ze wspomnień z porodówek :D

Gość gość
Moglaby Pani opisac, jakie skutki (negatywne) ma porod silami natury dla miejsc intymnych matki i jak ich uniknac, bo to temat tabu, lekarze ginekolodzy nie mowia pacjentkom, zeby cwiczyly kegla itp. bo moga miec po porodzie obnizenie narzadow.

Gość Położna4
Dziękuję za sugestie! :) Miło mi, gdy ktoś coś proponuje, bo wtedy wiem na czym Wam zależy i o cym pisać :) Na pewno wezmę wszystko pod uwagę! :)